Rekord og overskud trods grænsekontrol

Både trafikrekorder og et større overskud blev det til i 2015 for Øresundsbroen. Grænsekontrollen har bro-konsortiet ikke mærket noget til.

Foto: TV 2 Lorry

Antallet af biler satte rekord i 2015 - mere end en gang. Og overskuddet blev på 899 millioner danske kroner - en stigning i forhold til sidste år på 116 millioner kroner.

Den samlede trafik er steget i 2015 med 1,8 procent i forhold til 2014. Og det er det højeste tal nogensinde. En anden rekord , nemlig den i flest biler på en dag, blev sat i juli måned. Her blev der også sat rekord i flest biler set samlet over en måned.

Salget af BroPas er gået godt for øresundskonsortiet. Der er nu 366.000 kunder, der benytter BroPas.

- Det finansielle resultat er tilfredsstillende. Det er også meget positivt, at flere mennesker rejser over sundet, hvilket ikke bare gavner broen, men også hele regionen. I november blev der indført grænsekontrol, men vi har ikke set nogen større påvirkning af motorvejstrafikken i 2015. Hvordan trafikken bliver påvirket på længere sigt, må tiden vise, siger Caroline Ullman-Hammer, administrerede direktør for Øresundsbro Konsortiet i en pressemeddelelse.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik