Rekord for dansk-svensk skolesamarbejde

I 2013 sendte Helsingør og Helsingborg 2.888 skoleelever på besøg mellem de to byer. I år kommer antallet børn på besøg at stige til over 3.000. Tendensen er kortere samarbejder om mere konkrete aktiviteter.

Foto: TV2/Lorry

Stadig flere skoleelever i Helsingør og Helsingborg tager over Øresund for at gæste hinandens byer og lære om svenske og danske forhold. Sidste år registrerede de to kommuner 2.888 elever på besøg i nabobyen, der ligger fire kilometer over Øresund.

Ifølge chef for internationalt arbejdet i Helsingborg Kommunes skoleforvaltning, Ulf Hedén skal børnene med tiden opfatte Helsingborg og Helsingør som hver sin bydel i den samme by.

"Børnene skal kende hinandens byer, så det bliver naturligt for dem at rejse over, når de bliver voksne," siger Ulf Hedén til News Øresund.

Han har arbejdet med skolesamarbejdet mellem de to byer siden 2000 og husker ikke, at der nogensinde har været så mange børn, der har rejst mellem de to byer. Eleverne følger blandt andet musen Malte på byvandring og de seneste par år har nycirkus stået højt på programmet.

"Nycirkus er godt, fordi eleverne skal bruge kroppen og samarbejde med hinanden," siger Ulf Hedén.

I 2014 vil mindst 3.000 børn rejse over sundet, blandt andet børnehavebørn, der vil få deres eget program i løbet af året.

Øresundskomiteen besluttede sidste år, at medlemskommunerne skal gøre mere for skolebørns kendskab til nabosprogene og etablere øresundsregionale profilskoler.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik