Rekord for dansk-svensk skolesamarbejde

I 2013 sendte Helsingør og Helsingborg 2.888 skoleelever på besøg mellem de to byer. I år kommer antallet børn på besøg at stige til over 3.000. Tendensen er kortere samarbejder om mere konkrete aktiviteter.

Stadig flere skoleelever i Helsingør og Helsingborg tager over Øresund for at gæste hinandens byer og lære om svenske og danske forhold. Sidste år registrerede de to kommuner 2.888 elever på besøg i nabobyen, der ligger fire kilometer over Øresund.

Ifølge chef for internationalt arbejdet i Helsingborg Kommunes skoleforvaltning, Ulf Hedén skal børnene med tiden opfatte Helsingborg og Helsingør som hver sin bydel i den samme by.

"Børnene skal kende hinandens byer, så det bliver naturligt for dem at rejse over, når de bliver voksne," siger Ulf Hedén til News Øresund.

Han har arbejdet med skolesamarbejdet mellem de to byer siden 2000 og husker ikke, at der nogensinde har været så mange børn, der har rejst mellem de to byer. Eleverne følger blandt andet musen Malte på byvandring og de seneste par år har nycirkus stået højt på programmet.

"Nycirkus er godt, fordi eleverne skal bruge kroppen og samarbejde med hinanden," siger Ulf Hedén.

I 2014 vil mindst 3.000 børn rejse over sundet, blandt andet børnehavebørn, der vil få deres eget program i løbet af året.

Øresundskomiteen besluttede sidste år, at medlemskommunerne skal gøre mere for skolebørns kendskab til nabosprogene og etablere øresundsregionale profilskoler.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20071024-220631-2-1920x1282we

playI dag fylder et stykke dansk kulturarv 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere