Rejsekort: Vidste du at der var en udløbsdato?

Dit rejsekort har en fast udløbsdato og det koster 50 kr. at få et nyt. Det overrasker mange brugere ifølge Forbrugerrådet Tænk, som er imod gebyret.

Når dit rejsekort er fem år gammelt, skal det skiftes ud. Punktum.

Som andre chip-kort bliver rejsekortet også ustabilt med alderen. For at brugerne ikke skal opleve fejl efter fejl på kortet, skal de altså have et nyt. Det koster bare 50 kr. i gebyr og det er Forbrugerrådet Tænk imod.

Overraskede og skuffede brugere

Flere gange om måneden får Forbrugerrådet Tænk henvendelser, der drejer sig om rejsekortet. Imellem dem dukker der jævnligt spørgsmål til udløbsdatoen op.

- Vi kan godt forstå at folk bliver overraskede over, at det lige pludselig udløber, fordi der står ikke en udløbsdato på rejsekortet, ligesom det gør på dankortene, Siger Niels Madsen fra Passagerpulsen hos Forbrugerådet Tænk.

- Når vi får en henvendelse, så henviser vi forbrugeren til rejsekortets hjemmeside og så forklarer vi reglerne for dem. Det bliver de typisk ret overraskede over, og de bliver skuffede over at de skal betale for at få et nyt, Siger Niels Madsen.

Forbrugerrådet Tænks holdning til gebyret er helt klar. De er imod og synes det burde fjernes. 

- Vi synes det er urimeligt, at man skal betale, for at få lov til at betale hos trafikselskaberne. Sammenlignet med det gamle, fysiske klippekort, skulle man jo heller ikke betale for selve klippekortet, så man herefter kunne bruge det, siger Niels Madsen.

Forbrugerrådet Tænk savner at rejsekortet bliver den praktiske forbedring for forbrugeren, som det er meningen at rejsekortet skal være. Ifølge dem strider gebyret også, som et bump på vejen, imod den udvikling.

- Vi savner en automatisk fornyelses-ordning. Så forbrugeren ikke ender mellem to stole når kortet pludselig løber ud, hvor man så skal købe dyrere kontant billetter, inden man får et nyt kort.

TV 2 Lorry var på gaden i dag for at spørge tilfældigt forbipasserende, hvornår deres rejsekort udløb. Se videoen ovenfor.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra DSB eller Movia. Men af den mail man som bruger modtager, når kortet nærmer sig sin udløbsdato, står der:

"Prisen dækker den omkostning, der er ved at udstede dit nye kort."

 

Nyheder

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere