Regionsrådsformand om økonomiaftale: En blandet fornemmelse

Tirsdag aften indgik danske regioner en aftale med regeringen om næste års økonomi.

Foto: Nils Meilvang / Scanpix

Forhandlingerne mellem de danske regioner og regeringen nåede tirsdag aften sin afslutning, da parterne blev enige om en aftale for næste års økonomi i regionerne.

En aftale, som regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen, Soc.dem., ikke er udelt begejstret for.

- Det er med en lidt blandet fornemmelse, at jeg kigger på økonomiaftalen, som i mine øjne stadig er meget stram, selvom regeringen trods alt har givet nogle indrømmelser, siger hun.

Indrømmelser fra regeringen

Et af de store stridspunkter var de besparelser på 10 procent på det regionale udviklingsområde, som regeringen i første omgang havde lagt op til. 

Læs også Region H om spareforslag: Fuldstændig uhørt

Det havde betydet færre penge til driften af offentlig transport og færre penge til at rense forurenede grunde, men det forslag er altså endt med ikke at blive en del af aftalen, til stor glæde for regionsrådsformanden.

- Det er en sejr for særligt de ældre i yderområderne, som er afhængige af en god og sammenhængende offentlig transport, og ikke mindst for miljøet, fordi vi kan fortsætte det vigttige arbejde med at rense forurenede grunde, siger hun.

I en anden del af aftalen har regionerne også fået flere penge til de nye socialpsykiatriske tilbud, som henvender sig til de patienter, som er for syge til et almindeligt bosted, men som ikke skal indlægges på en psykiatrisk afdeling.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik