Regionsrådsformand om økonomiaftale: En blandet fornemmelse

Tirsdag aften indgik danske regioner en aftale med regeringen om næste års økonomi.

Forhandlingerne mellem de danske regioner og regeringen nåede tirsdag aften sin afslutning, da parterne blev enige om en aftale for næste års økonomi i regionerne.

En aftale, som regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen, Soc.dem., ikke er udelt begejstret for.

- Det er med en lidt blandet fornemmelse, at jeg kigger på økonomiaftalen, som i mine øjne stadig er meget stram, selvom regeringen trods alt har givet nogle indrømmelser, siger hun.

Indrømmelser fra regeringen

Et af de store stridspunkter var de besparelser på 10 procent på det regionale udviklingsområde, som regeringen i første omgang havde lagt op til. 

Det havde betydet færre penge til driften af offentlig transport og færre penge til at rense forurenede grunde, men det forslag er altså endt med ikke at blive en del af aftalen, til stor glæde for regionsrådsformanden.

- Det er en sejr for særligt de ældre i yderområderne, som er afhængige af en god og sammenhængende offentlig transport, og ikke mindst for miljøet, fordi vi kan fortsætte det vigttige arbejde med at rense forurenede grunde, siger hun.

I en anden del af aftalen har regionerne også fået flere penge til de nye socialpsykiatriske tilbud, som henvender sig til de patienter, som er for syge til et almindeligt bosted, men som ikke skal indlægges på en psykiatrisk afdeling.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere