Regionsrådsformand om ny aftale: Dækker stadig ikke stigende udgifter

Trods ekstra milliard til regionerne i ny, økonomisk aftale for 2019 må hospitalerne i Region Hovedstaden fortsat indstille sig på besparelser.

Sent i aftes nåede regeringen og regionerne til enighed om en ny økonomiaftale for 2019.

Aftalen indeholder en ekstra milliard til regionerne - heraf 200 millioner til psykiatrien.

Det glæder regionsrådsformanden i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen fra Socialdemokratiet. I udgangspunktet i hvert fald.

For selvom formanden sporer positive tendenser i aftalen, så kommer den ekstra pengeindsprøjtning ikke til at kunne dække regionens stigende udgifter.

Og derfor skal sundhedsvæsenet snart igangsætte omfattende besparelser.

- Det (aftalen, red.) vil stadig betyde, at vi skal finde besparelser på hospitalerne, men det ser ud til at blive i begrænset omfang – og det er trods alt positivt. Samtidig planlægger vi allerede omfattende besparelser på det administrative område på baggrund af sidste års budgetaftale, siger Sophie Hæstorp Andersen i en pressemeddelelse.

- Nu skal vi i gang med at kigge nærmere på, hvor aftalen konkret efterlader os i Region Hovedstaden. Men vi kommer ikke uden om, at vi skal ud i en omprioritering, for at få pengene til at række. 

Medicin og nye behandlinger koster

Særligt de stigende udgifter til medicin og nye behandlinger betyder, at udgifterne ikke kan bliver dækket med den nye økonomiaftale.

- Vi har stigende udgifter til medicin og nye behandlinger, ligesom vi hele tiden bliver flere indbyggere i regionen. Selvom vi får tilført penge, så bliver det stadig en udfordring at få enderne til at mødes, når vi skal lægge budgettet for 2019. Det ser dog ikke så slemt ud, som vi havde frygtet, siger regionsrådsformanden.

Sophie Hæstorp Andersen understreger dog, at regionen vil anstrenge sig efter at udføre besparelserne, så det så vidt muligt ikke betyder færre hænder til patienterne.

Den nye økonomiaftale betyder også, at Region Hovedstadens hospitaler får tilført penge til renoveringer. 

- Det er rigtigt fornuftigt. Vores hospitaler er meget gamle og trænger til gennemgribende renovering – det vil vi gerne løfte i regionsrådet, og det får vi bedre muligheder for at gøre nu, siger regionsrådsformanden.

En rapport fra Rambøll fastslog i starten af maj måned, at Region Hovedstadens hospitalsbygninger er i ganske pauver forfatning.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

e688273b-7a68-4555-9378-e2867f73362f-w_960

Kommune vinder pris for at opspore børn i mistrivsel

child drinks

playAlexanders idé slukker tørst i flygtningelejr: Vil sælge en halv million i 2021

20140629-134614-l-1920x1283we.jpg

playNy ”opsigtsvækkende” forskning fra Ballerup kan ændre akutberedskaber i hele verden

sengeløse

Kommune med færrest sygedage blandt sosu'er: "Borgere får en bedre hverdag"

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere