Regioner femdobler tests for coronavirus

De fem regioner i Danmark er klar til at teste 5.000 om dagen for coronavirus. 2.500 af testene kan Region Hovedstaden klare.

Regioner kan snart teste 5.000 personer om dagen for coronavirus.

Det viser en ny opgørelse fra regionernes mikrobiologiske afdelinger, oplyser Danske Regioner i en pressemeddelelse.

Opgørelsen viser også, at der trods tidligere forlydender om mangel på testudstyr med den nuværende lagerbeholdning er sikret testning i de næste to uger.

En god nyhed

Formand for Danske Regioner, Stephanie Lose (V), glæder sig over nyheden:

- Testning er en vigtig del af vores indsats i kampen mod coronavirus, og vores fantastiske medarbejdere knokler dag og nat for at øge kapaciteten og teste så mange, de kan, siger formand for Danske Regioner, Stephanie Lose, i en pressemeddelelse.

I dag tester man cirka 1.000 personer for coronavirus om dagen.

Flest smittede i Hovedstaden - og flest tests

Cirka hver anden indlagte coronapatient i Danmark er lige nu indlagt i Region Hovedstaden. Også her er flest alvorligt syge og indlagt på intensiv afdeling.

Torsdag lød det fra Region Hovedstaden, at man er klar til at teste 2.500 patienter om dagen.

- Vi kan nu se på vores beholdning, at vi har test nok til at tilbyde 2.500 om dagen i cirka to uger frem. Samtidig ser vi nu mere positivt på forsyning af tests fremadrettet, blandt andet fordi vi har et godt samarbejde med universiteterne og private. Derfor kan vi nu teste langt flere end hidtil, sagde regionsrådsformand, Sophie Hæstorp Andersen (S), i en pressemeddelelse torsdag.

Derudover har regionerne samarbejder med Novo Nordisk og DTU, der til sammen kan levere yderligere 2.000 tests, når de inden for 14 dage er oppe at køre.

Brostrøm: Daglige tests skal helt op på 10.000

Opnormeringen af de daglige tests kommer dagen efter, Sundhedsstyrelsen direktør, Søren Brostrøm, til P1 Orientering sagde, at han gerne vil have antallet af daglige tests helt op på 10.000 - men i første omgang var målsætningen 5000.

- Jeg vil gerne understrege, at vi skal op på 5000. Det er nu. Det er ikke et spørgsmål om, at vi skal være der om en uge eller to uger. Der skal vi være endnu højere, sagde direktøren, som nu har fået styrelsens første målsætning opfyldt.

Indtil videre er 17.275 danskere blevet testet. 2010 personer er blevet testet positive for smitten.

Disse fire grupper har højeste testprioritet 

Region Hovedstaden oplyste torsdag, at man vil følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer for prioritering af tests.

Sundhedsstyrelsen prioriterer fire grupper højest, hvis der er forsyningsproblemer, fremgår det af de opdaterede retningslinjer.

Patienter, der indlægges eller allerede er indlagt, skal testes først.

Dernæst skal sundhedsvæsenet prioritere udbrudshåndtering på eksempelvis plejecentre eller bosteder.

Tredjeprioritet har særligt sårbare personer, herunder ældre patienter over 80 år.

Medarbejdere i kritiske funktioner, "der ikke umiddelbart kan erstattes", er den sidste prioriterede gruppe.

Fakta om Sundhedsstyrelsens opdaterede retningslinjer

  • I de nye retningslinjer fremgår det, at voksne med moderate til svære symptomer skal henvises til en Covid-19-vurderingsenhed på et sygehus efter telefonisk kontakt.
     
  • De særligt sårbare personer med lette til moderate symptomer kan også henvises til en vurderingsenhed ud fra et forsigtighedsprincip, fremgår det af retningslinjerne.
     
  • Den særligt sårbare gruppe omfatter blandt andet ældre over 80 år.
     
  • Ved mistanke om smittespredning på plejecentre, ældreboliger og i Kriminalforsorgens institutioner og lignende steder kan borgerne nu henvises til vurdering og eventuel test.


    ​​​​​Kilde: Sundhedsstyrelsen

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik