Regioner går sammen for bedre patientbehandling

Region Sjælland og Region Hovedstaden vil nu styrke samarbejdet og sikre bedre patientbehandling, planlægning og forskning på hospitalerne i hele Østdanmark.

Patienter og pårørende i hele Østdanmark kan se frem til bedre behandling og større tilfredshed. 

Det er udmeldingen fra Region Hovedstaden og Region Sjælland, der netop har underskrevet en ny samarbejdsaftale.

Ifølge regionerne selv kommer aftalen til at betyde bedre forskning, mere faglig udvikling, bedre behandling samt større mulighed for at bruge ressourcerne der, hvor behovet og kapaciteten er størst. 

Og det er noget, der glæder regionsformanden i Region Sjælland, som mener at aftalen kommer til at have en stor betydning for patienterne.  

- Aftalen betyder helt konkret, at Region Hovedstaden kan behandle en del af patienterne fra Region Sjælland, samtidig med at vi i fremtiden kan skaffe flere højt specialiserede funktioner til vores egen region, siger Heino Knudsen (S). 

Og dermed vil Region Sjælland i fremtiden selv kunne stå for flere behandlinger, samtidig med at den syge borger har trygheden i at vide, at der også er mulighed for ekspertise fra Region Hovedstaden på særlige områder, understreger regionrådsformanden.   

Patienter får behandling på det mest hensigtsmæssige sted

For Region Hovedstaden betyder aftalen, at der i fremtiden vil være færre patienter fra Region Sjælland, der bliver behandlet på hovedstadens hospitaler. 

Og ifølge regionsrådsformand for Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S), er det fuldt forståeligt, at man i Region Sjælland ønsker at behandle flere af regionens egne patienter. 

- Det mener jeg sådan set, at vi som regioner skal kunne samarbejde om. Det handler om patienterne og den her aftale viser, at det altså er noget sludder, når man forsøger at sige, at regionerne ikke samarbejder tilstrækkeligt til gavn for patienterne, siger Sophie Hæstorp Andersen (S). 

Desuden peger hun på, at aftalen også kommer Region Hovedstaden til gode. 

Ifølge Sophie Hæstorp Andersen betyder det nye samarbejde nemlig, at hovedstadens hospitaler får nemmere ved at planlægge arbejdet - fordi man nu har sikkerhed for, at Region Sjælland foretrækker at sende patienter til hovedstadsregionen til nogle af de specialiserede behandlinger. 

- Jeg er virkelig glad for det her på patienternes vegne. Aftalen betyder, at når vi kommer til skade eller bliver syg, så kan vi fremover være mere trygge ved, at vi får behandlingen på det mest hensigtsmæssige sted, uanset hvilken region du bor i, siger Sophie Hæstorp Andersen, regionrådsformand for Region Hovedstaden.

Aftalen blev i denne uge godkendt af begge regioners Regionsråd og de to regioner regner med, at samarbejdet træder i kraft i løbet af det nuværende og kommende år. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

e688273b-7a68-4555-9378-e2867f73362f-w_960

Kommune vinder pris for at opspore børn i mistrivsel

child drinks

playAlexanders idé slukker tørst i flygtningelejr: Vil sælge en halv million i 2021

20140629-134614-l-1920x1283we.jpg

playNy ”opsigtsvækkende” forskning fra Ballerup kan ændre akutberedskaber i hele verden

sengeløse

Kommune med færrest sygedage blandt sosu'er: "Borgere får en bedre hverdag"

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere