Region vil undgå akutte indlæggelser med mere behandling i hjemmet

Region Hovedstaden vil sammen med PLO styrke samarbejdet med akut syge patienter.

Med en ændret samarbejdsaftale og årligt 4,2 millioner kroner ekstra i hånden, vil de praktiserende læger, kommunerne i Region Hovedstaden og regionen forsøge at forhindre akutte indlæggelser hos syge borgere.

Det står klart, efter en aftale mellem de praktiserende læger i hovedstadsregionen (PLO-H), kommunerne, Sundhedskoordinationsudvalget og KKR er trådt i kraft fra den 1. februar 2020.

- Praktiserende læger kan nu prioritere tid til at afklare akut sygdom hos ældre borgere i samarbejde med de kommunale akutfunktioner.

- Det kommunale akutteam bliver for eksempel kontaktet af en praktiserende læge vedrørende en ældre kvinde, som kommunen ikke kender fra tidligere. Akutteamet besøger kvinden og foretagerobservationer, som giver mistanke om en akut infektion, siger Karin Zimmer, som er formand for PLO-H, og forklarer, at teamet og lægen herefter i fællesskab vurderer om og hvordan, de kan undgå indlæggelse af borgeren, som helst vil blive hjemme.

Fakta - samarbejdsaftale om kommunale akutfunktioner i Region Hovedstaden

Regionsrådsformand: Bedre forbyggelse bliver mulig med tæt samarbejde

Med den nye aftale i hus er håbet, at der bliver en bedre overgang og et mere sammenhængende forløb, når en borger skal udskrives fra et hospital.

- Formålet er at sikre, at mere behandling kan foregå hos dig selv, så du ikke skal flytte dig for at få god behandling.

- Vi gør det med aftalem muligt for læger og kommunens sygeplejersker at arbejde tæt sammen om at forebygge, at du bliver så dårlig, at indlæggelse på hospitalet er påkrævet, lyder det fra regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

ipiccy_image

playIdan løb non stop i 24 timer: "Det var hårdest klokken tre om natten"

Artikelfoto01

playHer begynder vildt 24 timers løb med vægtvest: "Jeg håber, det gør en forskel"

Skærmbillede 2021-04-09 kl. 06.09.01

Nu er første spadestik taget til Danmarks kommende børnehospital - sådan kommer det til at se ud

def_thumb,50_percent

playDunja kunne ikke komme til lægen: Det værste er, at jeg skal dø ung

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere