Region søger tættere kontakt mellem hospital, kommune og læge

Region Hovedstaden og dens 29 kommuner skal have en ny sundhedsaftale på plads i løbet af det næste år

Når patienten skal udskrives, at det vigtigt, at samarbejdet mellem sygehus, kommune og praktiserende læge fungerer. Foto: Søren Bidstrup / Ritzau Scanpix

Når fru Mogensen er ved at være færdigbehandlet for sin brækkede hofte på sygehuset, så skal hun udskrives. Hun skal måske tilbage til sit eget hjem eller på en midlertidig plejehjemsplads med genoptræning. Dermed skal region, kommuner og praktiserende læger samarbejde. Og hvert fjerde år skal landets regioner udarbejde en såkaldt sundshedsaftale, der fastlægger rammerne for det samarbejde. Den opgave har Region Hovedstaden lige kastet sig ud i.

-Jeg drømmer om, at vi skal gøre det dobbelt så godt som hidtil. Vi skal kunne fokusere på de væsentligste punkter, og så skal vi opbygge en begejstringskultur, hvor kommuner, region og læger anerkender hinandens problemstillinger - vi skal kunne begejstres på hinandens veje, mener regionsrådspolitikeren Flemming Pless (Soc.dem).

Læs også Se listen: Så få læger har åbent for tilgang i din kommune

 

Flemming Plads vil øge begejstringskulturen i sundhedssektoren Foto: Jeppe Bøje Nielsen Ritzau Scanpix

Han er formand for det sundhedskoordinationsudvalg, der har fået til opgave at forberede indholdet af den nye sundshedsaftale. I dag er udvalget vært for et stort dialøgmøde, hvor folk fra region, kommuner og læger sammen med repræsentanter for for eksempel patientforeninger skal diskutere indholdet af den nye aftale.

-Vi har 29 kommuner i regionen. Og vi er nødt til at erkende, at nogle af dem er så små, at de ikke har den samme muskelkraft som de store. Det betyder, at der ikke skal så meget til, før de ikke har det nødvendige antal genoptræningspladser. Så skal vi med aftalen finde ud af, hvordan vi hjælper dem bedst muligt - og hvordan vi finder de nødvendige midler, forklarer Flemming Pless.

Læs også Blodbude kører frisk blod igennem byen på elcykel

Dagens dialogmøde er det første af to. For når der ligger et udkast klar til en ny sundhedsaftale, så skal indholdet af det diskuteres på et nyt møde. Derefter skal aftalen rettes til og vedtages, så den kan træde i kraft i august 2019.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik