Region søger tættere kontakt mellem hospital, kommune og læge

Region Hovedstaden og dens 29 kommuner skal have en ny sundhedsaftale på plads i løbet af det næste år

Når fru Mogensen er ved at være færdigbehandlet for sin brækkede hofte på sygehuset, så skal hun udskrives. Hun skal måske tilbage til sit eget hjem eller på en midlertidig plejehjemsplads med genoptræning. Dermed skal region, kommuner og praktiserende læger samarbejde. Og hvert fjerde år skal landets regioner udarbejde en såkaldt sundshedsaftale, der fastlægger rammerne for det samarbejde. Den opgave har Region Hovedstaden lige kastet sig ud i.

-Jeg drømmer om, at vi skal gøre det dobbelt så godt som hidtil. Vi skal kunne fokusere på de væsentligste punkter, og så skal vi opbygge en begejstringskultur, hvor kommuner, region og læger anerkender hinandens problemstillinger - vi skal kunne begejstres på hinandens veje, mener regionsrådspolitikeren Flemming Pless (Soc.dem).

 

Flemming Plads vil øge begejstringskulturen i sundhedssektoren
Flemming Plads vil øge begejstringskulturen i sundhedssektoren
Foto: Jeppe Bøje Nielsen Ritzau Scanpix

Han er formand for det sundhedskoordinationsudvalg, der har fået til opgave at forberede indholdet af den nye sundshedsaftale. I dag er udvalget vært for et stort dialøgmøde, hvor folk fra region, kommuner og læger sammen med repræsentanter for for eksempel patientforeninger skal diskutere indholdet af den nye aftale.

-Vi har 29 kommuner i regionen. Og vi er nødt til at erkende, at nogle af dem er så små, at de ikke har den samme muskelkraft som de store. Det betyder, at der ikke skal så meget til, før de ikke har det nødvendige antal genoptræningspladser. Så skal vi med aftalen finde ud af, hvordan vi hjælper dem bedst muligt - og hvordan vi finder de nødvendige midler, forklarer Flemming Pless.

Dagens dialogmøde er det første af to. For når der ligger et udkast klar til en ny sundhedsaftale, så skal indholdet af det diskuteres på et nyt møde. Derefter skal aftalen rettes til og vedtages, så den kan træde i kraft i august 2019.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

60_percent

playFørstegangsfødende på Hvidovre Hospital skal alligevel ikke hjem efter 8 timer

Praktiserende læge Peder Reistad. Han er også formand for PLO-Hovedstaden.

playFlere patienter har fået adgang til en læge: "Det er en god nyhed"

25_seconds

playGamle epidemifilm fundet frem i gemmerne giver coronahåb

Untitled collage

playEn opfindelse lige i øjet: Region Hovedstaden sparer millioner

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere