Region slår i køkkenbordet

Regionsrådet for Hovedstaden har netop sendt to ansøgninger til statens ekspertpanel om penge til kvalitetsfondsbyggeriet af et nyt nordsjællandsk hospital.

Én ansøgning på 3,8 milliarder kroner til at bygge Nyt Hospital Nordsjælland - og en ekstra ansøgning på 90 millioner kroner, så der også kan blive lavet mad fra grunden af til patienter og personale på det ny hospital, som i 2020 bliver Nordsjællands største arbejdsplads, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Folk har svært ved at forstå, at man kan planlægge at bygge så stort et hospital, uden at der kommer et produktionskøkken. Og vi vil gøre alt for at hospitalet får den mulighed.

Derfor spørger vi ekspertpanelet, om vi kan få ekstra penge - eller om vi selv må bruge 90 millioner kroner af regionens egne midler til formålet, siger Kirsten Lee (Rad), der er formand for den politiske følgegruppe for Nyt Hospital Nordsjælland.

700 millioner kr. spares væk

Rammen for det ny hospital er på forhånd af ekspertpanelet sat til maksimalt 3,8 milliarder kroner (2009-kroner, red), men sidste år blev det klart, at projektet ikke kunne holde rammen, medmindre der blev skåret 700 millioner kroner af projektet - her faldt valget blandt andet på at spare et stort køkken væk og nøjes med et anretterkøkken.

- Vi ser netop, at kommunerne har fået lov til at bruge to milliarder mere af deres egne penge, så vi håber vi kan få pengene på den ene eller anden måde, siger Kirsten Lee til Frederiksborg Amts Avis.

Regionsrådet godkendte tirsdag konkurrenceprogrammet for projektkonkurrencen for Nyt Hospital Nordsjælland og ansøgningen til ekspertpanelet om endeligt tilsagn.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik