Region skruer op for ambulancer efter meningitis-skandale

Region Hovedstaden har øget antallet af ambulancer, der kører ud til patienter, som man mistænker har meningitis.

Foto: Anders Debel Hansen/Ritzau Scanpix

I kølvandet på tre sager, hvor unge er døde af meningitis, har Region Hovedstaden skruet alvorligt op for udrykningerne, når der er mistanke om den frygtede sygdom.

Man ønsker ikke, at der igen sker dødsfald af meningitis på grund af fejlvurderinger fra akutberedskabet i kommunen.

Region Hovedstaden har derfor fordoblet antallet af ambulancekørsler til patienter, som man mistænker har meningitis, skriver Berlingske.

I 2015 og 2016 blev det til 200 ture, mens det steg til over 400 i 2017, fremgår det af en opgørsel, som Region Hovedstaden har udarbejdet for Berlingske. 

Læs også Familier får erstatning: Drenge kunne have været i live

- Vi sender 165.000 akutte ambulancer om året, så om vi sender 200 eller 400 til meningitis-mistanker betyder ikke så meget. Heller 10 gange for meget end en gang for lidt, siger Freddy Lippert, der er direktør for Region Hovedstadens akutberedskab, til Berlingske.

Om vi sender 200 eller 400 til meningitis-mistanker betyder ikke så meget. Heller 10 gange for meget end en gang for lidt.

Freddy Lippert, direktør for Region Hovedstadens akutberedskab

Fordoblingen af ambulancekørslerne sker efter, det kom frem, at 1813 begik fejl i sagen om en 17-årig ung mand, der endte med at dø af sygdommen.

Det er uvist, hvor mange af patienterne, der kørte i ambulance med mistanke om meningitis, der rent faktisk havde sygdommen. Der er 100 meningitis-tilfælde om året i Danmark. 

Læs også Efter meningitissvigt: Rigshospitalet anmeldt til politiet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik