Region klar med pengepose til sygeplejersker

Der mangler stadig sygeplejersker i 1813 - nu forsøger Region Hovedstaden sig med løfter om højere lønninger

Region Hovedstadens akutordning 1813 er underbemandet, og det har siden starten været svært for regionen at tiltrække det nødvendige antal medarbejdere. Kernen i systemet er et hold sygeplejersker, som besvarer opkald fra syge og bekymrede borgere - og dem er der akut mangel på.

Bladet Dagens Medicin fortæller, at der ligenu mangler ikke færre end 30 sygeplejersker, før bemandingen er optimal - og interessen for at søge en række deltidsstillinger har også været lav. Såldes er der kun besat fire af i alt 20 deltidsstillinger.

Nu er medlemmerne af regionens forretningsudvalg blevet enige om at sætte hårdt ind for at skaffe flere medarbejdere - og det skal foregå helt kontant - sygeplejeskernes lønningsposer skal gøres større.

-Der er ingen tvivl om, at 1813 er kommet for at blive, men der er heller ingen tvivl om, at det er svært. Nu sætter vi alt ind på at skaffe sygeplejersker, og det skal blandt andet ske ved, at de får mere i lønningsposen. Det betyder noget, at man kan mærke det på pengepungen, siger  socialdemokraternes Leila Lindén til Dagens Medicin.

En ny ordning ventes ifølge bladet at kunne træde i kraft allerede 1. april i år.

1813-ordningen har siden starten været  udsat for kritik. Blandt andet på grund af meget lange ventetider. Senest i sidste måned, hvor der over flere weekens var meget lange ventetider, når folk ringede efter hjælp.

Kaos på 1813.

-Det er helt uacceptabelt, fordi folk har risikeret at komme i livsfare. Det er bare noget, som simpelthen ikke må ske," lød det dengang fra DFs Finn Rudaizky til TV 2 Lorry.

 

 

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

e688273b-7a68-4555-9378-e2867f73362f-w_960

Kommune vinder pris for at opspore børn i mistrivsel

child drinks

playAlexanders idé slukker tørst i flygtningelejr: Vil sælge en halv million i 2021

20140629-134614-l-1920x1283we.jpg

playNy ”opsigtsvækkende” forskning fra Ballerup kan ændre akutberedskaber i hele verden

sengeløse

Kommune med færrest sygedage blandt sosu'er: "Borgere får en bedre hverdag"

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere