Region kan nu give 750.000 vaccinationsstik om måneden

Region Hovedstadens vaccinationscentre skruer nu op til maksimal kapacitet.

750.000 stik.

Så mange stik er Region Hovedstaden klar til at dele ud, fordi alle vaccinationscentre i Region Hovedstaden nu skruer op til maksimal kapacitet.

Det oplyser Jonas Egebart, der er formand for Region Hovedstadens vaccinations-taskforce.

Samtidig åbner regionen for over 330.000 nye tider, man kan booke til første stik hen over sommeren.

Invitationerne til disse vaccinationer bliver sendt ud i løbet af næste uge.

Alle borgere i Danmark, der ønsker det, ventes at være færdigvaccineret mod covid-19 inden 29. august. Det er to uger før end hidtil ventet.

Det fremgår af en ny vaccineplan fra Sundhedsstyrelsen, som er blevet offentliggjort tirsdag formiddag.

Tjek efter brev i e-Boks

Den opdaterede vaccineplan betyder konkret, at de 30-34-årige kan blive inviteret to uger tidligere end forventet. De begynder derfor allerede at få et brev i e-Boks fra denne eller næste uge.

De 12-15-årige er med i vaccinationsplanen for første gang. De bliver forventeligt inviteret fra uge 29. Det er den uge, der begynder 19. juli.

Den nye prognose kommer, efter at det er blevet meldt ud, at Danmark modtager flere vaccinedoser fra Moderna og Pfizer/BioNTech. Det er de to vacciner, der indgår i det generelle vaccinationsprogram.

Særligt et køb af over en million vaccinedoser fra Rumænien fremrykker udrulningen af vaccinerne.

Med de ekstra vaccineleverancer forkortes også perioden mellem de to vaccinestik, der skal til, før man kan kalde sig færdigvaccineret.

Ifølge Sundhedsstyrelsen betyder det, at borgere, der bliver inviteret til coronavaccination, som udgangspunkt kommer til at have fire uger mellem stikkene. I Danmark går der på nuværende tidspunkt typisk mellem fem og seks uger mellem de to stik.

Sker der ændringer i vaccineplanen frem mod september, vil der ifølge Sundhedsstyrelsen kun være tale om "mindre forskydninger".

Det skyldes både de ekstra vaccineleverancer, men også, at man ikke forventer, at Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) vil godkende vaccinen fra producenten CureVac. Derfor er det helt undladt i regnestykket. Det har styrelsen ellers gjort hidtil.

På nuværende tidspunkt vurderer Sundhedsstyrelsen, at man er immun i minimum et år efter vaccination.