Region Hovedstaden modtager stor vaccineleverance: "Det går den rigtige vej"

Region Hovedstaden åbner nu for tider til vaccination fire uger frem. Det skyldes større leverancer og stor leverancesikkerhed.

Det går den rigtige vej med vaccinationerne i Region Hovedstaden.

I den kommende tid vil Pfizer nemlig levere flere doser til regionen end normalt.

Det oplyser Region Hovedstaden.

64.000 vaccinedoser vil hver uge blive tilgængelige i regionen i de kommende fire uger - til sammenligning modtog regionen kun mellem 2.000 og 6.000 doser, da Danmark lige var begyndt at vaccinere.

quote Billedet skifter hele tiden, men lige nu går det den rigtige vej.

Jonas Egebart, lægefaglig vicedirektør på Nordsjællands Hospital og formand for Region Hovedstadens Vaccinations-Task Force

Og det, kombineret med en stor leverancesikkerhed fra Pfizers side, betyder, at der nu er åbnet for tider fire uger frem.

Derfor har regionen også kunne sende invitationer ud til de første fire årgange af gruppe 9 - altså personer på 65-74 år - som nu kan bestille tid.

Selvom det ikke er noget nyt for Jonas Egebart, lægefaglig vicedirektør på Nordsjællands Hospital og formand for Region Hovedstadens Vaccinations-Task Force, så glæder han sig alligevel over at kunne åbne tider så langt frem i tiden:

- Vi har noget tid vidst, at der ville komme flere vacciner i disse uger og har derfor også kunne åbne flere tider. Leverancerne fra især Pfizer er nu stabile og på et højere niveau end vi troede i starten af året, siger Jonas Egebart:

- Så selv om antallet af vacciner, der kommer, ofte opdateres og kan gå i begge retninger, ser det nu ud til at gå den rigtige vej for Pfizer-leverancerne.

Jonas Egebart understreger, at man skal huske at have in mente, at en del af vaccinedoserne går til personer, der skal have deres andet stik i den kommende tid.

Det er ikke længe siden, at borgere i regionen stod i lange køer gennem Hillerød by for at blive vaccineret. Se TV 2 Lorrys indslag om det lige herunder:

Direkte fra Hillerød, hvor der hele dagen har været lang kø til vaccinestik. Årsag: Overbookning.