Region Hovedstaden dumper skilte-test - sønderjyder er skiltekonger

Skilteskoven er stor, og særligt i hovedstadsområdet kan nærmest alle skilte-varianter findes. Men flest skilte betyder ikke mest viden, viser ny skilte-test fra Vejdirektoratet hvor regionen ligger sidst.

Hvornår skal man flette til højre og hvad betyder det firkantede skilt med tallet egentlig? Skal man rette sig efter alle skilte, eller er det bare anbefalinger?

Det kan være svært at gennemskue den massive jungle af skilte og vide alt om færdselsreglerne. Og for borgere i Region Hovedstaden er det åbenbart sværest. 

Det viser de første landsdækkende resultater af Vejdirektoratets skilte-kampagne, hvor 140.000 personer siden sidste uge har testet deres viden og forsøgt at opnå titlen 'skiltekonge'.

I Region Hovedstaden har i 38.000 personer indtil videre taget testen. Her afslører resultaterne, at borgerne i regionen har den mindste viden om skilte i forhold til de andre landsdeles borgere.

De regionale skilte-konger er indtil videre sønderjyderne i Region Syddanmark, der dog kun slår hovedstadsregionen med to procentpoint.

quote Alle regionerne er faktisk godt med i opløbet om at være bedst til at forstå vores vejskilte

Marianne Foldberg Steffensen, afdelingsleder i Vejdirektoratet

- Det er naturligvis godt gået af region Syddanmark. Men alle regionerne er faktisk godt med i opløbet om at være bedst til at forstå vores vejskilte, siger afdelingsleder i Vejdirektoratet, Marianne Foldberg Steffensen, og tilføjer:

- Jeg håber, at folk i de forskellige dele af landet vil give Syddanmark kamp til stregen og forsøge at skubbe dem af tronen. Testen er stadig åben, så man kan hjælpe sin region til det bedst mulige resultat.

Testen består af ni spørgsmål til færdselsskilte i en række forskellige situationer. Og ifølge Vejdirektoratet er det særligt tre spørgsmål, som borgerne i hovedstadsområdet har svært ved. 

Kun 33 procent af borgerne i området har indtil videre svaret rigtigt på et spørgsmål angående regler omkring vognbaneskift, mens knap halvdelen forstår, hvornår et hastighedsskilt er en anbefaling eller et påbud.

Mænd er bedre end kvinder i test

Foruden regionale forskelle viser testen også, at mænd generelt klarer sig en smule bedre i skilteskoven end kvinder - men også det resultat kan nå at ændre sig, hvis endnu flere tager testen.

Fakta om Vejskilte-testen

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Benny Engelbrecht

playBegejstret minister: Frederikssundmotorvejen er et rigtig, rigtig godt projekt.

trafikuheld helsingørmotorvejen

Trafik-kaos på motorvejene: Adskillige uheld og lange køer

Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød

playMillioner til cykelprojekt ved kommende station og supersygehus

bus movia

Snart kan du tage cyklen med i alle busser på Sjælland

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere