Region H vil spare på erstatning for fejl

Patienter i hovedstadsområdet risikerer flere ture gennem ankesystemet, hvis de har fået tilkendt en erstatning for fejl på sygehuse.

Foto: TV2/ Lorry

Patienter, der har fået tilkendt en erstatning for fejl begået på sygehuse i Region Hovedstaden, risikerer fremover oftere at måtte en tur gennem ankesystemet, end i dag. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

I forbindelse med de nuværende budgetforhandlinger er der lagt op til en ny og strammere praksis for, hvornår regionen vil anke afgørelser fra Patienterstatningen videre til Ankenævnet for Patienterstatningen.

Sidste år udbetalte Region Hovedstaden 221 millioner kroner i patienterstatninger - med en strammere praksis forventer regionen at kunne spare 11 millioner kroner årligt.

Danske Patienter tager afstand fra den strammere praksis, som allerede er introduceret i flere andre regioner.

- Det handler om patienter, som i forvejen føler sig dårligt behandlet af sygehusvæsenet, og hvor de nu skal holdes i uvished i længere tid, mens en ankesag kører, siger patientforeningens formand Lars Engberg til Frederiksborg Amts Avis.

Han kalder spareforslaget problematisk.

- Hvis der er så stor en forskel på vurderingen i de to instanser, så må man da hellere kigge systemet igennem end at stramme ankepraksis, siger Lars Engberg til Frederiksborg Amts Avis.

Sidste år behandlede Ankenævnet 2840 afgørelser, hvor små 15 procent af afgørelserne blev omgjort. Kun tre procent (87 sager) var indbragt af regionerne, som fik ret i 44 procent af sagerne (38 sager). Det viser et notat fra Center for Sundhed i Region Hovedstaden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik