Region H. efter generalprøve på massevaccination: "Det er gået over al forventning"

Det gik ikke bare nogenlunde men "over al forventning", da Region Hovedstaden fredag vaccinerede i alt 7.500 borgere mod covid-19.

- Generalprøven på massevaccination er gået over al forventning.

Sådan lød ordene fredag aften fra Hanne Dorthe Sørensen, fungerende leder af Region Hovedstadens vaccinationscentre, efter det lykkes for Region Hovedstaden at massevaccinere i alt 7.500 borgere mod covid-19.

Massevaccinationerne blev fredag sat i gang på landsplan blandt regionerne i et forsøg på at teste, om regionerne er klar til at skrue op for vaccinationskapaciteten, når Danmark forhåbentlig modtager flere vaccinedoser de kommende uger.

- Der har kun et par gange i løbet af dagen været optræk til kø udenfor Øksnehallen og i vaccinationscenteret i Ballerup, men så har vi hurtigt fået borgerne sluset indenfor. Kæmpe ros til ledere og medarbejdere, som har leveret en hel ekstraordinær indsats i dag.

I alt blev der vaccineret 100.000 borgere på tværs af de fem region er i løbet af fredagen.

I Region Hovedstaden blev det til 5.000 vaccineret på vaccinationscentret i Øksnehallen, mens 2.500 fik stikket i Ballerup vaccinationscenter.

Generalprøve skulle finde fejl og mangler ved massevaccination

Målet med opgaven var også at tage læring med videre, så alt virker bedst muligt, når vaccinationscentrene skal tage imod op til 5.000 borgere om dagen, når vaccineleverancen bliver stabil.

- Så når vi skal se på, hvad vi kan lære af dagen i dag, så er det udvikling af arbejdsgange med fokus på patientsikkerhed, så vi også kan levere på samme niveau, når det bliver hverdag med det tryk, som vi har testet af i dag, lød det fra Hanne Dorthe Sørensen, som også særligt glædede sig over opfordringen til borgerne om ikke at komme for tidligt.

- Vores kommunikation er lykkes - vi ville jo gerne undgå, at særligt de ældre og andre sårbare grupper skulle stå udenfor og fryse, men de er kommet hurtigt ind, og vi havde et rigtig godt flow, siger hun.

Over artiklen kan du se TV 2 Lorrys indslag om massevaccinationen i Øksnehallen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

20_percent

playVaccine-succes i Furesø: Derfor ligger de i top

Folkeskoleklasse

Ny melding til vestegnskommune: Jeres skoler kan ikke åbne på mandag

20201102-162232-L-1920x1280we

Borgmester utilfreds efter ny melding fra ministerie: "Det er selvfølgelig skuffende"

20201203-094106-L-1920x1199we

Her åbner endnu et vaccinationscenter i Nordsjælland

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere