Region H beklager lang telefonkø til corona-test og beder om forståelse

Mens myndighederne arbejder på at få stablet en online booking op til test for covid-19, skal danskerne sidde i lange telefon-køer, før de kan komme ind og blive podet.

Personalet på hospitalerne i Region Hovedstaden knokler lige nu for at leve op til Sundhedsstyrelsen nye retningslinjer om at teste flere.

Det sker, efter at Sundhedsstyrelsen onsdag aften kom med nye retningslinjer for test ud - og siden har en del borgere oplevet kø til at blive testet.

Det var også tilfældet fredag morgen og formiddag, hvor en medarbejder fra TV 2 Lorry forsøgte at komme igennem 43 gange på telefonen. Først ud på eftermiddagen lykkedes det at komme igennem, men her måtte hun efterfølgende vente i 45 minutter, før hun fik en medarbejder i røret.

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) beklager, at borgerne oplever stor ventetid ved de opstillede podeklinikker på hospitalerne i Region Hovedstaden.

- Vi bakker 100 procent op om Sundhedsstyrelsens ambition om at teste mange flere af vores borgere - også dem, der kun har lette symptomer, men vi er nødt til at bede om forståelse for, at personalet på hospitalerne skal kunne følge med, siger Sophie Hæstorp Andersen i en pressemeddelelse.

- De fire akuthospitaler i Hvidovre, Nordsjælland, Bispebjerg og Herlev har knoklet med at få podeklinikker op og stå og få dem bemandet, siger hun.

Venter på booking online

De nationale myndigheder arbejder på at lave et system for booking online, men indtil det er på plads, foregår bookingen altså over telefon.

Borgerne skal ringe til egen læge, og uden for lægernes åbningstid, skal man ringe til Akuttelefonen 1813.

Her får borgerne oplyst et telefonnummer til en podeklinik, som de skal ringe til. Og her har en del borgere oplevet at hænge i kø.

- Vi håber på borgernes tålmodighed. Vi oplever også et stort og forståeligt ønske fra kommunerne om at få testet både deres ældre borgere og de ansatte. Det gør hospitalerne og de udkørende læger fra Region Hovedstadens Akutberedskab også alt for kunne gøre så hurtigt som muligt, siger formand for Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden Christoffer Buster Reinhardt (K).

Den udvidede mulighed for at blive testet med lette symptomer gælder kun for borgere, der opfylder særlige kriterier.

Sådan foregår det

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

coronapics

Et år med corona: Her er billederne, du aldrig glemmer

Coronavaccine

OVERBLIK: Se, hvornår du kan få vaccinen

Anmærkning 2021-03-05 120805

playFremtidsforsker om tiden efter corona: Kram erstatter håndtryk

20210217-140125-L-1920x1280we

Skoleelever i Ishøj skal fortsat blive hjemme

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere