Region fyrer pensionist-chauffører

Region Hovedstaden stopper en ordning, hvor 80 pensionister er ansat på få timer som chauffører. Ærgerligt, mener en af de ældre selv.

Johan Kofod er 64 år og har været politimand i det meste af sit liv. 

I dag er han pensionist, men har siden 2017 arbejdet deltid som prøveafhentnings-chauffør for Region Hovedstaden sammen med 79 ældre kollegaer. 

quote Alt det politikerene siger med, at de gerne vil have vi arbejder et par timer om ugen er svært i virkelighedens verden og også i Region Hovedstaden.

Johan Kofod

Her har han to gange om ugen kørt fra Frederiksberg Hospital ud til lægehuse og hentet blodprøver, som han efterfølgende har afleveret på regionens hospitalslaboratorie.

- Det er med til at give mig et stort indhold i tilværelsen at møde kollegaer, som er i samme situation som mig, hvilket vil sige, at man er ude et par gange om ugen og biddrage til, at det hele ruller rundt, siger han.

Men nu er det slut. 

For to uger siden fik Johan Kofod og kollegaerne pludselig at vide, at jobbet skulle skæres ned fra 80 til 19 stillinger, som til gengæld blev sat op til 25 timer om ugen - til stor overraskelse for dem alle. 

- Nogle af mine kollegaer er helt op til 77 år, og nogle har været op til 14 år i denne her ordning, og så bliver man lige pludselig uden nogen forvarsel smidt på porten, siger han.

Her ses Johan Kofod på det køretøj, som han afhenter prøver på.
Her ses Johan Kofod på det køretøj, som han afhenter prøver på.
Foto: TV 2 Lorry

Ud med det "grå guld"

Selvom han godt kunne leve af sin tjenestemandspension efter 42 år som politimand, er det ifølge Johan Kofod vigtigt, at de ældre borgere også bidrager til samfundet. 

Derfor er han nu skuffet over, at regionen ikke længere vil prioritere det grå guld, som han kalder dem.

- Selvfølgelig kan du sige, at man altid kan finde et andet deltidsjob, men det danske arbejdsmarked er ikke særlig godt indrettet til sådan nogle som os, som gerne vil byde ind med et par timers arbejde om ugen. Alt det politikerene siger med, at de gerne vil have vi arbejder et par timer om ugen er svært i virkelighedens verden og også i Region Hovedstaden, siger han.

En spareøvelse

Fra Region Hovedstaden side lyder forklaringen, at de skal spare 10 millioner kroner over de næste tre år på transportområdet.

Og her er det meget dyrere i administrationsomkostninger for regionen at have 80 ansatte på få timer frem for 19 ansatte med mange timer.

- Vi bliver nødt til at kigge på vores transportomkostninger og se på, hvor vi kan optimere. Og det her er et af de områder, hvor vi kan finde en besparelse. Vi skal finde besparelser, det har vi gjort her, siger Thomas Mark Bøgeskov, der er logistikchef i Center for Ejendomme i Region Hovedstaden.

For Johan Kofod er der ingen tvivl om fremtiden, hvor han ikke har tænkt sig at arbejde 25 timer om ugen som pensionist. 

Han kommer dog til at savne sit arbejde, som han har holdt meget af. 

- Jeg kommer til at savne patienter i venteværelserne, de læger og sekretærer, der dagligt takker os for den indsats, vi gør. Det bliver et stort savn, siger han. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

Sundhedsmyndighedernes anden storskala-vaccinedag

Her er tre gode råd til at undgå kø til corona-vaccination

Adeas Care

Privathospital får påbud på grund af fejl og mangler

nadia ljungberg lodret

Vaccineret sygeplejerskes coronapas udløber måske snart: "Jeg savner klar besked"

40_percent

playKæmpe nødlager i Greve skal servicere hele EU med værnemidler

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere