Psykiatrisk centerchef trækker sig

 Centerchef Henrik Lublin er med øjeblikkelig virkning stoppet som leder af Psykiatrisk Center Glostrup

Foto: TV2/Lorry

Hans fratræden kommer, efter at det psykiatriske center i Glostrup i de seneste dage har været i centrum på grund af omfattende overmedicinering af patienterne med antipsykotisk og beroligende medicin.

Henrik Lublins fratræden bekræftes af direktør i Region Hovedstadens Psykiatri, Martin Lund, som talte med Henrik Lublin fredag aften.

»Han har sagt til mig, at han føler, at hans ledelsesmæssige situation er blevet uholdbar, og derfor har han valgt at sige op«, siger Martin Lund til Politiken.

Sundhedsstyrelsen er i øjeblikket i gang med en større kulegravning af forholdene og behandlingen af patienterne på Psykiatrisk Center Glostrup.
Baggrunden er, at styrelsen og Embedslægerne i Hovedstaden i løbet af foråret har fået en række anonyme og navngivne indberetninger om massiv overmedicinering i Glostrup.

Henrik Lublin har som centerchef haft det overordnede ansvar for forholdene i Glostrup. Men indberetningerne og kritikken har især været rettet mod klinikchef Lars Søndergård, der har haft det daglige ansvar for medicineringen af de psykiatriske patienter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik