Producent får bøde og forbud efter farlige vitamindråber

Fødevarestyrelsen har forbudt flere produkter fra firmaet Inno Pharma, der stod bag dråber, der gjorde flere spædbørn syge.

I juli trak Inno Pharma en række D-vitamindråber tilbage, da det stod klart, at de indeholdt en farlig mængde D-vitamin. Vitaminindholdet i dråberne, der især blev givet til spædbørn, var 75 gange højere end anbefalet. 

Den 9. august lagde Fødevarestyrelsen så vejen forbi det udskældte firma på et kontrolbesøg. Her fandt de, at Inno Pharmas forudgående risikoanalyse af de skadelige dråber havde været mangelfuld. 

Det har resulteret i, at firmaet nu har fået en bøde på 90.000 kroner for at sælge farlige fødevarer. Samtidig har fimaet fået forbud mod at sælge produktet igen.

Ved gennemgangen mente Fødevarestyrelsen, at fem af firmaets andre produkter også havde en mangelfuld risikoanalyse.

- Virksomheden kan ikke genoptage eller starte produktion af kosttilskud med tilsatte vitaminer og mineraler, før der foreligger dækkende risikoanalyser og egenkontrol for de enkelte produkter, og der vil blive stillet krav om analyser af produkterne inden markedsføring, skriver Fødevarestyrelsen ifølge Ritzau. 

Fødevarestyrelsens sanktioner er dog ikke nok for Socialdemokraterne. De vil nu have Fødevareminister Esben Lunde Larsen til at iværksætte en grundig kontrol af alle vitamintilskud til børn. 

- Folk bliver utrygge, når der ikke er styr på kontrollerne. Forældre til små børn har jo fået at vide af Sundhedsstyrelsen, at vi skal huske de her dråber. Fra Socialdemokraternes side vil vi have en garanti for, at ingen forældre kan risikere at købe produkter, som kan skade deres børn, siger Simon Kollerup, der er socialdemokraternes fødevareordfører, til Ritzau.

Fødevareministeren har indtil videre ikke svaret på Socialdemokraterens krav. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

sengeløse

Kommune med færrest sygedage blandt sosu'er: "Borgere får en bedre hverdag"

60_percent

playFørstegangsfødende på Hvidovre Hospital skal alligevel ikke hjem efter 8 timer

Praktiserende læge Peder Reistad. Han er også formand for PLO-Hovedstaden.

playFlere patienter har fået adgang til en læge: "Det er en god nyhed"

25_seconds

playGamle epidemifilm fundet frem i gemmerne giver coronahåb

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere