Problemer med S-tog rammer også mandagskøreplanen

Banedanmark arbejder på at finde fejl, der har skabt problemer på S-banen - ændret køreplan fredag og mandag.

Banedanmark har så store problemer med at finde frem til de tekniske fejl, der har været skyld i store forsinkelser på S-togene, at passagerer i hovedstadsområdet også mandag må regne med længere rejsetider. Det oplyser Banedanmark i en pressemeddelelse.

Læs også: De rejsende er frustrerede....

- Vi har alle kræfter sat ind på at få stabiliseret systemet, så S-togpassagererne igen kan få S-tog til tiden, siger Søren Boysen, teknisk direktør i Banedanmark.

Teknikere arbejder på højtryk for at finde frem til den fejl på S-togenes fjernstyringsanlæg, som har været skyld i store forsinkelser torsdag, og som også resten af fredagen betyder, at S-togene kører efter en nødplan.

- Vi skifter øjeblikkeligt de komponenter, der er under mistanke, og teknikere i både Danmark og udlandet arbejder på højtryk for at gå systemet igennem, så vi hurtigst muligt kan få trafikken retur til den normale rettidige drift, siger Søren Boysen.

I weekenden bliver der kørt efter den normale weekendkøreplan

Nødplanen betyder, at S-togene resten af fredagen vil køre hvert 20. minut og hver 10. minut på Ringbanen.

Hen over weekenden vil der blive kørt efter den normale weekendkøreplan, men mandag må passagererne atter finde sig i uregelmæssigheder i køreplanen i Storkøbenhavn.

Mandag vil der være 10 minutters drift på linje A, B, C, F og stop ved alle stationer i tidsrummet 06-19. Resten af dagen vil S-togene køre hvert 20. minut.

Selvom nødplanen betyder, at der også mandag er færre S-tog og aflysninger af linje H og Linje Bx, så oplyser DSB's pressevagt, at man til gengæld indsætter ekstra togvogne på afgangene for at sikre, at der er plads til de mange pendlere.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Frida Pernille Groth Rasmussen

Frida står bag barnevognsmarch for bedre forhold for fødende

MEtroen kører ikke mandag morgen

playFærdig med at "køre på røven" - ubetalte kontrolafgifter bliver trukket over lønnen

20200807-120711-L-1920x1280we

Udkast til regler mod 'soundbokse' vækker vrede blandt bryggeboere: 'Det er fuldstændig håbløst'

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere