Problemer med S-tog rammer også mandagskøreplanen

Banedanmark arbejder på at finde fejl, der har skabt problemer på S-banen - ændret køreplan fredag og mandag.

Foto: TV2/Lorry

Banedanmark har så store problemer med at finde frem til de tekniske fejl, der har været skyld i store forsinkelser på S-togene, at passagerer i hovedstadsområdet også mandag må regne med længere rejsetider. Det oplyser Banedanmark i en pressemeddelelse.

Læs også: De rejsende er frustrerede....

- Vi har alle kræfter sat ind på at få stabiliseret systemet, så S-togpassagererne igen kan få S-tog til tiden, siger Søren Boysen, teknisk direktør i Banedanmark.

Teknikere arbejder på højtryk for at finde frem til den fejl på S-togenes fjernstyringsanlæg, som har været skyld i store forsinkelser torsdag, og som også resten af fredagen betyder, at S-togene kører efter en nødplan.

- Vi skifter øjeblikkeligt de komponenter, der er under mistanke, og teknikere i både Danmark og udlandet arbejder på højtryk for at gå systemet igennem, så vi hurtigst muligt kan få trafikken retur til den normale rettidige drift, siger Søren Boysen.

I weekenden bliver der kørt efter den normale weekendkøreplan

Nødplanen betyder, at S-togene resten af fredagen vil køre hvert 20. minut og hver 10. minut på Ringbanen.

Hen over weekenden vil der blive kørt efter den normale weekendkøreplan, men mandag må passagererne atter finde sig i uregelmæssigheder i køreplanen i Storkøbenhavn.

Mandag vil der være 10 minutters drift på linje A, B, C, F og stop ved alle stationer i tidsrummet 06-19. Resten af dagen vil S-togene køre hvert 20. minut.

Selvom nødplanen betyder, at der også mandag er færre S-tog og aflysninger af linje H og Linje Bx, så oplyser DSB's pressevagt, at man til gengæld indsætter ekstra togvogne på afgangene for at sikre, at der er plads til de mange pendlere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik