Pressemøde-effekt: Vaccinationstider bliver revet væk

Region Hovedstaden oplever stor stigning i antallet af borgere, der ønsker at får deres første stik med corona-vaccine.

Det er tydeligt at mærke, at det stigende smittetryk i hovedstadsområdet får flere ikke-vaccinerede til at tage imod deres første stik.

- Det har vi kunne mærke de sidste par uger, siger Helene Bliddal Døssing, der er konstitueret vicedirektør i akutberedskabet i Region Hovedstaden, til TV 2 Lorry.

- Vi kan jo se, om der kommer nogen og får første stik, og der har vi længe haft stilstand med få personer dagligt til første stik, og der kommer måske et trecifret tal om dagen nu, fortsætter hun.

Det sker oven i, at Region Hovedstadens Akutberedskab generelt oplever et stigende pres som følge af mandagens pressemøde og den seneste tids smittestigning.

På pressemødet opfordrede statsminister Mette Frederiksen (S) de borgere, som endnu ikke er vaccineret mod corona til at få første stik hurtigst muligt, og det er altså til at mærke, siger Helene Bliddal Døssing:

- Der er selvfølgelig en pressemøde-effekt. Før pressemødet var der ledige tider de kommende dage, men nu kan vi se, at vores tider er revet væk.

Helene Bliddal Døssing understreger, at der løbende bliver lagt nye tider ud.

Det kan de gøre, fordi der de kommende uger vil åbne flere vaccinationssteder i hovedstadsområdet. Blandt andet i Helsingør og i Skovlunde.

quote Før pressemødet var der ledige tider de kommende dage, men nu kan vi se, at vores tider er revet væk

Helene Bliddal Døssing, konstitueret vicedirektør i akutberedskabet i Region Hovedstaden

Mandag bestilte langt flere danskere en tid til at få et stik i armen mod corona end dagen før, og på et døgn er antallet af bestillinger til at blive vaccineret således steget 3,5 gange.

Det oplyste sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter, tidligere tirsdag.

Kø ved testcentrene

Også testcentrene i Region Hovedstaden har mærket et større pres.

- Vi kan godt se, at mange følger opfordringen fra regeringen, så vi tester flere og flere, og vi har travlt, men vi har også kapacitet nok, siger Helene Bliddal Døssing.

Alligevel erkender hun, at der har været kø til teststederne i hovedstadsområdet de sidste par dage:

- Når efterspørgslen er så stor, som den er, så kan vi ikke undgå, at der i perioder kan opstå køer, så borgere skal sørge for at undgå at møde op tidlig morgen i hverdagene, i frokostpausen, og når de er på vej hjem fra arbejde, opfordrer hun.

Tirsdag er det kommet frem, at et bredt flertal har bakket op om, at covid-19 igen skal betegnes som en samfundskritisk sygdom.

Når en sygdom klassificeres som samfundskritisk, kan regeringen indføre restriktioner med hjemmel i epidemiloven.

Alle nye tiltag kræver, at et flertal i Folketingets Epidemiudvalg ikke er imod dem. Men regeringen behøver altså ikke spørge hele Folketinget.

Dermed kan der med kort varsel indføres tiltag såsom krav om coronapas.

_

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik