Posten skal bringe mad ud til ældre

Alle børn - og en del voksne - ved, at Postmand Per kører ud med pakker og breve i store stakker. Men fra i morgen vil der også være forhåbentligt lækker, nyopvarmet mad i Post Danmarks gule postbiler, når de kører rundt i gaderne i København, skriver Berlingske.

Den 1. februar overtager Post Danmark nemlig madudbringningen til de ca. 2.000 ældre og svækkede borgere, som dagligt modtager mad i hjemmet.

Selskabet har vundet et udbud fra Københavns Kommune, der har vurderet, at Post Danmark både kan håndtere den komplicerede logistik og også er billig. Kommunen sparer mindst fire mio. kr. om året, hvilket svarer til godt 20 pct. i forhold til udgifterne til madudbringning i 2010.

»I modsætning til mange andre kommuner stiller vi os ikke tilfredse med langtidsholdbare kolde vakuum-pakker eller praktisk dybfrossen mikrobølgemad. Borgerne skal kunne få et varmt friskt måltid. Derfor er udbringningen meget vigtig, og forvaltningen skal hele tiden sikre, at vi gør det bedst muligt af hensyn til borgerne,« siger sundhedsborgmester Ninna Thomsen (SF).

Post Danmark har til formålet indrettet postbilerne med en teknologi, som kendes fra bl.a. England, Frankrig og Tyskland. Den indbyggede ovn er således indrettet med tre uafhængige sektioner, som kan programmeres til at starte forskudt af hinanden. Det sikrer, at maden kan færdigopvarmes så tæt som muligt på det tidspunkt, hvor den skal leveres til den ældre. Når maden er færdigopvarmet, sænker ovnen automatisk temperaturen til den rette, når maden afleveres. På et display i førerhuset kan chaufføren hele tiden følge og styre temperaturen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

acdb5ca2-de8f-452c-a7d2-b8a65843a1b8

Københavns Universitet forbyder tema i introuge

nybyggeri carlsbergbyen

Flere og flere københavnske boliger er uden bopælspligt

Genåbning i Køge mandag d. 1. marts

Rød løber, blomster og tårer: Sådan foregik genåbningsfest i Køge

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere