Postaftale kan betyde endnu færre postbude

Ny postaftale betyder færre forpligtelser til Post Danmark. Det kan på sigt betyde færre ansatte i posten.

Post Danmark skal fremover 'kun' levere breve fem dage om ugen - i stedet for seks nu - og det kan få konsekvenser for de ansatte i posten, skriver Ritzau. 

I løbet af det seneste år er der allerede blevet færre postbude herhjemme, men Post Danmark skal også i de kommende år tilpasse sig faldende brevmængder, siger Morten Nielsen, der er kommunikationschef i Post Danmark. 

- Politikerne har lavet en bred aftale om reglerne for postmarkedet i de kommende år. Nu skal vi sætte os ned og se på aftalen og den bekendtgørelse, der kommer i forlængelse af den, og så tilpasser vi vores produkter og vores virkelighed til de regler, der gælder, siger han til Ritzau. 

- Det er klart, at det her giver os nogle muligheder for at komme i gang med den omstilling, vi står midt i, som handler om, at vi går fra at være en brevvirksomhed med nogle pakker til at være en pakke- og logistikvirksomhed med nogle breve, lyder det videre. 

Post Danmark har været gennem flere store fyringsrunder i løbet af de senere år, ligesom stort set alle landets posthuse er lukket.

Mange er i stedet genåbnet som postskranker i supermarkeder og tankstationer, hvor nogle af de ansatte har kunnet rykke med.

Senest måtte medarbejderne i Post Danmark gå med til en række forringelser af overenskomsten, der blandt andet betyder, at de ansatte fra 1. april i år selv må betale deres frokostpause.

- Gennem rigtig mange år har vi tilpasset vores virksomhed til de faldende brevmængder, og der har vores medarbejdere udvist stor ansvarlighed til at medvirke til den omstilling. Det kommer vi også til at se i de kommende år, siger Morten Nielsen til Ritzau. 

Et bredt flertal i Folketinget præsenterede tirsdag morgen det nye postforlig, der også gør op med Post Danmarks pligt til at levere breve dag til dag - de såkaldte A-breve. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

anonym

Tidligere anbragt om døgninstitution: "Jeg vidste godt, det var forkert, det de gjorde."

Nexus foto

playKritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

løndumping amager

TV 2 afslører: Håndværkere på Amager arbejder til 30 kroner i timen

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere