Portør-strejken afblæst i Region Hovedstaden

Portørerne i hovedstadsområdet genoptager i dag arbejdet efter to dages strejke.

Den overenskomststridige strejke blandt portører på sygehuse i hovedstadsområdet er afblæst. Det meddeler Jens Anker Clausen, der er fællestillidsmand for portørerne.

- Vi genoptager arbejdet i dag. Det skyldes, at vi har en forventning om, at portørerne og Region Sjælland indleder en konstruktiv dialog, siger Jens Anker Clausen til TV 2 Lorry.

Han uddyber synspunktet i en pressemeddelelse, som TV 2 Lorry har fået tilsendt. Her står blandt andet: 'Vi har valgt at genoptage arbejdet i håb om, at ledelse og politikere i Region Sjælland vil bruge weekenden til at invitere portørerne og FOA til forhandlingsbordet'.

Konflikten er ikke dog nødvendigvis endegyldigt slut. 'Men det blev også besluttet, at mødes til faglige møder igen mandag formiddag, den 1. juni 2015, for at drøfte, hvordan vi og man i de andre regioner bedst muligt kan bakke kollegerne i Region Sjælland op i det videre forløb', står der således i pressemeddelelsen.

Den overenskomststridige strejke blandt portørerne brød ud i Region Sjælland tirsdag. Arbejdsnedlæggelserne spredte sig onsdag til sygehuse i Region Hovedstaden.

Portørerne i hovedstadsområdet sympati-strejkede i protest mod et serviceassistent-projekt i Region Sjælland. Det indebærer, at portører i Region Sjælland kan få rengøring som en af deres arbejdsopgaver.

Strejken i hovedstadsområdet betød blandt andet, at Rigshospitalet etablerede et nødberedskab, hvor kun akutte behandlinger opretholdes. Hvidovre, Glostrup, Amager og Bispebjerg Hospitaler været ramt af arbejdsnedlæggelserne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

PR-foto

Mistanke om menneskehandel i forbindelse med byggeri af luksusboliger i Nordsjælland

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere