Pollenbomben rammer hovedstaden særligt hårdt

Godt en halv million mennesker i hovedstadsområdet lider i øjeblikket med røde øjne og snottede næser. Pollensæsonen er over os.

Hovedstadsområdet er det sted i landet, hvor flest rammes af allergi, når foråret sætter gang i store mængder af birke, græs og bynkepollen.

En af dem som rammes hårdt hvert år er Anitta Hermansen fra Hvidovre.

"Når pollentallet rammer 50, føler jeg, at jeg er ved at dø", siger Anitta Hermansen, der du kan møde i TV2/Lorrys Søndagsmagasinet, som har sat fokus på de mange allergikere, som der bliver flere af år for år.

Ifølge Astma-Allergi Danmark var ca. 10 procent af den danske befolkning plaget af allergi i 1994. Men i dag er tallet steget til 22 procent og det skyldes blandt andet arv.

"Der er jo en arvelig disponering med det her allergi. Hvis der er én i familien som har allergi - en mor eller en far - er der også en stor risiko for at barnet får det", siger Anne Holm Hansen, Vicedirektør, Astma-Allergi Danmark.

Ifølge Anne Holm Hansen bliver allergi heller ikke behandlet ordentligt og derfor udvikler flere allergikere i dag astma. En udvikling som kan bremses, hvis flere fik forbyggende vaccinationer mod allergi, som blandt andet Gentofte Hospital tilbyder.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere