Politikere vil få muslimer i stemmeboksen

Forsvarsminister og SF'er kæmper imod ekstreme islamister, som presser deres trosfæller til at droppe valget.      

Foto: TV2/Lorry

Det er et fælles ønske om at få muslimer til at stemme, som torsdag aften får et umage politisk par til Ishøj og Brøndby.

Her besøger Venstres forsvarsminister Gitte Lillelund Bech flere muslimske familier sammen med SF's folketingskandidat Serdal Benli.

Tirsdag drak de kaffe hos to muslimske familier i Høje Gladsaxe for at overtale dem til at stemme ved folketingsvalget.

Besøget kom i stand, fordi ekstreme islamister som Hizb ut Tahrir presser trosfæller til ikke at stemme ved folketingsvalget.

 - Der har været mere chikane i denne valgkamp, end der plejer at være. Det er ikke acceptabelt, at nogle grupper vil true andre til ikke at bruge demokratiet, siger Gitte Lillelund Bech.

SFeren Kamal Qureshi blev for nylig overfaldet i Valby Hallen, da han deltog i muslimernes store Eid-fest efter fastemåneden Ramadan.

Samtidig har der været hærværk mod hans valgplakater, ligesom det er sket for SF's Özlem Cekic og socialdemokraten Yildiz Akdogan.

Derfor aftalte forsvarsministeren og Serdal Benli at besøge to muslimske familier i Høje Gladsaxe.

- De var meget fokuserede på at stemme. De ville i hvert fald ikke lade sig kue af Hizb ut Tahrir, siger Gitte Lillelund Bech.

Ekstreme islamister afviser valg, fordi Allah ifølge dem har skabt samfundet, der skal styres af den islamiske lov sharia.

Det mærkede Serdal Benli i valgkampen i 2007, hvor islamister ved Nivåcentret afbrændte hans valgplakat og truede ham. I 2009 kritiserede unge islamister ham ved et valgmøde i Gladsaxe.
     
- Nogle unge er mobiliseret af grupper, som angriber demokratiet, siger han.

Derfor bør eleverne lære demokratisk dannelse i folkeskolen. Det gælder især i boligområder som Høje Gladsaxe og Tingbjerg, hvor islamisterne står stærkt, mener Serdal Benli.
    

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik