Politikere klar med millioner til 1813

Flere af Regions Hovedstadens politikere står i dag nærmest i kø for at love flere penge til den udskældte akuttelefon 1813.

Venstres Martin Geertsen går endda så langt, at han er klar med op mod 40 mio. kr. til ordningen, hvis det er det der skal til, for at akutberedskabet kommer i rette gear. Også De Radikales Charlotte Fischer er, ifølge Berlingske, klar med flere penge.

Læs også: Få 1813 til at fungere.....

Hos De Konservative, der hele tiden har været modstandere af Akuttelefonen, kalder man tilbuddene fra den regionale pengekasse hovedløse:

"Nu må vi stoppe den her gavebod. Når det nu ikke har virket at sætte sygeplejesker i "front line" på 1813, så hjælper det jo ikke at smide endnu flere penge efter dem. Ikke et ondt ord om sygeplejerskerne, men vi skal have lægerne tilbage i den primære patientkontakt. Så vi må se at få lavet en aftale med de praktiserende læger, alt andet er uforsvarligt over for patienterne", siger Hovedstadsregionens konservative leder, Mette Abildgaard til TV2/Lorry.

Ifølge Mette Abildgaard, vil eventuelle ekstrabevillinger betyde, at 1813 Akuttelefonen vil blive dyrere end den gamle lægevagtordningen.

De konservatives udmelding møder opbakning fra Dansk Folkepartis Kenneth Kristensen

Samtidig viser et nyt notat fra regionens egne embedsmænd, at der er alvorlige problemer med visitationen og henvisninger af patienter med meningitis og graviditeter uden for livmoderen.

Se hele historien kl. 19.30

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

hjemløs

Hus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere