Politiet ruster sig til ekstremt vejr

Vand kender ikke kommunegrænser. Derfor skal politi, beredskab og kommuner blive bedre til at stå skulder ved skulder, når stigende gennemsnitstemperaturer ventes at få vejret til at gå amok i fremtiden.

Det er baggrunden for, at Nordsjællands Politi i går havde inviteret Nordsjællands 13 kommuner, forsyningsselskaber og kommunale brandvæsner til en temakonference om ekstremvejr, skriver Frederiksborg Amts Avis, torsdag.

- Vi ser hyppigere de her ekstreme vejrlig. Inden for de senere år har vi i Nordsjælland haft voldsom storm, voldsom regn og senest det voldsomme uvejr, som ramte København og Nordsjælland sidste sommer. Her bliver samfundet udfordret på liv og gods og på infrastrukturen, og det har store konsekvenser samfundsmæssigt.

Den kapacitet, vi har til at løfte de opgaver, for eksempel Beredskabsstyrelsens pumpekapacitet, bliver vi nødt til at prioritere. Det et kræver et tæt samarbejde på tværs af kommunegrænser og politikredse, for vandet løber derhen, hvor det har lyst, siger fungerende chefpolitiinspektør Uffe Stormly fra Nordsjællands Politi.

Til konferencen var også Naturstyrelsens Task Force for Klimatilpasning. Herfra fortalte projektleder Louise Grøndahl, at gennemsnitstemperaturen er steget med 1,6 grader i Danmark siden 1870, og at vi får cirka 100 millimeter mere regn om året end for 100 år siden.

- Det mærker vi også ved ekstremsituationer. Vi skal være parat til at håndtere en hverdagsregn, hvor der er mere end vi har været vant, med det giver også mere ekstremvejr, siger hun.

Senest ved udgangen af 2012 skal kommunerne have en plan for klimatilpasning med blandt andet håndtering af oversvømmelser.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

tomme tog

Rejsende kan ikke få plads trods halvtomme tog - pladsbilletter bliver ikke brugt

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere