Politiet ramt af Pokemon-feberen: Forstår du det her opslag?

Nordsjællands Politi på tyvejagt snakker Pokémon-sprog. Det er en helt bevidst strategi, forsikrer politiets pressekoordinator.

”Natten til mandag omkring klokken 02.00 fik en Pokémon Go-spiller øje på nogle hidtil usete væsner i Pokémon-universet, mens han spillede Pokémon Go i Espergærde. Det viste sig dog hurtigt, at det ikke var Jigglypuff og Wigglytuff, han havde fået øje på, men derimod en flok mænd, der var hoppet over hegnet til det lokale supermarkeds baggård.”

Sådan lyder beskrivelsen på Nordsjællands Politis Facebook-side af et ellers banalt forsøg på tyveri fra et supermarked i Espergærde.

Men Pokémon Go-feberen har tilsyneladende også ramt politiet. I hvert fald fortæller Nordsjællands Politis Facebook-side videre om politiets egen indsats i et sprog, som kræver et vist kendskab til jargonen:

”Det syn gjorde forståeligt nok vores anmelder lidt Krabby, og han ringede derfor til os. Det vækkede Ditto noget Poliwrath i os, hvorfor vi Machoppede mod Espergærde. Der var ikke tid til at være Slowpokes her, for mændene blev der nok ikke for Eevee.”

Sprogtonen skyldes ikke sommervarmen, men er udtryk for en helt bevidst strategi, forsikrer pressekoordinator hos Nordsjællands Politi Henrik Suhr:

- Vi forsøger at udnytte de sociale medier til at nå så mange mennesker som muligt. Og vores kommunikationsafdeling forsøger at finde og fortælle historier fra vores døgnrapport, så de passer til mediet og får folk til at læse med, forklarer han.

Mange kontakter

Strategien virker tilsyneladende: Et opslag som dette får mere end 1000 reaktioner og mere end 100 kommentarer.

Og – tilføjer pressekoordinatoren – der er skam et element af alvor bag det hele:

- Vi vil gerne udnytte de sociale medier til at være i kontakt med mange. Det sikrer, at den dag det er alvor og det virkelig gælder, så kan Nordsjællands Politi nå ud til så mange mennesker som muligt, siger Henrik Suhr.
 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere