Politiet er på bar bund i sager om løse hjulbolte

Det er efterhånden et stykke tid siden, at politiet 17. marts modtog den første anmeldelse om løsnede hjulbolte på biler.

Den kom fra en mand i Ringsted, der opdagede, at nogen havde løsnet hjulkapslerne på hans bil i ly af mørket. Senere har det vist sig at være den første af en række lignende episoder rundt om i landet.

Den politikreds, der har været hårdest ramt, er Midt og Vestsjælland. I løbet af 2017 har kredsen modtaget 18 anmeldelser om løse hjulbolte, hvoraf to af dem indeholdt episoder om flere biler.

Det skriver Ritzau.

Muligvis flere gerningsmænd

Tre af anmeldelserne er kommet i løbet af mandag og tirsdag. Det er nogle svære sager at opklare, påpeger Martin Bjerregaard, der er kommunikationsmedarbejder i politikredsen.

- Generelt kan jeg sige, og det er også min fornemmelse i de andre politikredse, at vi er rimelig meget på bar bund.

- I starten troede vi, at det var én person, der var taget på turné i forskellige byer og områder. Men nu hvor tendensen breder sig væk fra Sjælland og vores politikreds, må vi trække den teori tilbage, siger han.

Efter weekenden har politiet modtaget et stort antal af såkaldte efteranmeldelser, hvor borgere gør politiet opmærksom på ældre episoder.

Episoder i hele politikredsen

Hos Sydsjælland og Lolland Falsters politi har man modtaget i alt 13, hvoraf den seneste er kommet tirsdag.

Ifølge vagtchef Ove Christoffersen er episoderne spredt over hele politikredsen. Det tyder derfor ikke på, at det kun er én gerningsmand, vurderer han.

- Men ofte er der ikke videoovervågning ved gerningsstederne, derfor kan det være svært at pågribe de ansvarlige, siger vagtchefen.

Østjyllands Politi har modtaget to ud af i alt fem anmeldelser i løbet af mandag og tirsdag, mens Midt- og Vestjyllands Politi er oppe på ni anmeldelser, efter at politiet tirsdag har modtaget yderligere to.

Farlige uheld

De løsnede hjulbolte og møtrikker har ført til, at en bilist er forulykket. Der har været andre farlige situationer.

Der er dog ikke nødvendigvis tale om forbrydelser i alle tilfælde, da det lige nu er sæson for at skifte hjul på bilen.

En forklaring på de mange løse bolte rundt om i landet kan - ud over hærværk - derfor også være, at mekanikeren, eller folk selv, ikke har fået spændt boltene ordentligt efter, da man har skiftet til sommerdæk, forklarer Lone Otto, leder i FDM's tekniske afdeling.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Retten i Roskilde

Mand tiltalt for forsøg på voldtægt af børn via datingside

Roskilde havn

Ældre mand fundet død i Roskilde Havn

Men In Black, København den 27 februar 2021 demonstration mod nedlukning

Politi anholder otte til demonstration mod coronarestriktioner

20_percent

playÉn person anholdt ved demonstration i København

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere