Politiet advarer mod tricktyve: Har du tabt en pengeseddel?

Nordsjællands Politi advarer mod en særlig slags tricktyve.

Foto: TV 2 Lorry - arkiv

Tricktyve har de seneste dage været på spil flere steder i Nordsjælland.

Fremgangsmåden er den samme, og det får nu Nordsjællands Politi til at advare mod tyvene.

- Tricktyvene henvender sig til deres ofre ved hæveautomater eller i betalingssituationer i supermarkedet. Her lægger de en pengeseddel på jorden og spørger, om du har tabt den. Det gør de for at aflede din opmærksomhed, så de – imens du bøjer dig efter pengeseddelen – kan stjæle dit betalingskort. Forinden har de nemlig afluret din pinkode, skriver Nordsjællands Politi på facebook.

- Er der nogen, der henvender sig til dig, fordi du angiveligt har tabt en pengeseddel, skal du sikre dig, at du har taget dit betalingskort ud af automaten. Vær også opmærksom på, at du ikke opbevarer det, så tyvene let kan fiske det ud af din taske eller lomme, skriver de videre.

Der er dog ting, du selv kan gøre, før tricktyvene udser sig dig som næste offer:

- Når du bruger dit betalingskort i supermarkedet eller i en hæveautomat, er det altid en god idé at skjule din pinkode, idet du taster den. Føler du, at nogen står for tæt på dig, når du skal taste din pinkode, er det ikke nogen skam at bede dem træde et skridt tilbage, skriver Nordsjællands politi. 

Ifølge politiet slår tricktyvene ofte til over for ældre mennesker.

Nordsjællands Politi opfordrer derfor alle til at sprede informationerne om tricktyvene til forældre eller bedsteforældre.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik