Politi: Husk det nu - indbrudstyvene holder ikke ferie

Nordsjællands Politi opfordrer borgerne til at sikre sig mod indbrud i efterårsferien

Foto: TV 2 Lorry

Alle brancher har deres højsæsoner, og det gælder også indbrudstyvenes. Så nu vi andre går på ferie, så trækker de i arbejdstøjet og gør klar til at tage på togt i hovedstadsområdets ferietomme hjem. I næste uge starter efterårsferien for mange, og Nordsjællands politi opfordrernu folk til at sikre sig bedst muligt.

-Selvom uge 42 allerede er i næste uge, kan man sagtens nå at gøre nogle ikke særligt tidskrævende ting for at sikre sit hjem mod indbrud og dermed forberede det på at stå tomt i efterårsferien, fortæller politiinspektør Helge Holbek fra Nordsjællands Politi.

Sådan sikrer du dig - syv gode råd

  • Luk og lås døre og vinduer
  • Sørg for god belysning i og omkring boligen, så tyven har svært ved at komme ind uden at blive set. Du kan fx anskaffe tænd/sluk-ure og tilslutte lamperne til dem.
  • Placer værdier, så de ikke er synlige udefra
  • Få huset til at se beboet ud. Lad lyset være tændt, lad rodet ligge og lad opvasken stå.
  • Bed naboen smide affald i din husstands skraldespand, tømme postkassen og parkere i din indkørsel.
  • Lås skuret og lad ikke redskaber ligge fremme. Nogle indbrudstyve medbringer ikke værktøj, men finder det på gerningsstedet.
  • Tilmeld dig Nabohjælp på www.nabohjælp.dk. Nabohjælp forebygger op til hvert fjerde indbrud, og det tager 5 minutter at tilmelde sig.

Og når man så får tid - ja så opfordrer politiet folk til at sikre sig endnu bedre.

Læs også Taget på fersk gerning: Smykketyv fra Sengeløse er anholdt

-På længere sigt kan man gøre endnu mere ved sit hjem for at holde tyven fra døren. Det kan for eksempel være forstærkede døre, karme og vinduer, alarm og udendørs lyssensorer. Men man kommer også langt med de simple råd, og parolen herfra lyder derfor: Få lige brugt en times tid på at gøre huset klar og tale med naboerne, inden ferien går i gang, lyder det fra Helge Holbek.

Læs også Nordsjælland er indbrudstyvenes bedste jagtmark

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik