Politi advarer: Slet straks denne SMS

'Modtager du en SMS som denne, så slet den med det samme', lyder det fra Nordsjællands Politi, der advarer mod nyt svindelnummer.

Et SMS, som flere borgere i hovedstadsområdet har modtaget, får nu Nordsjællands Politi til at advare om phishing-svindel. 

Budskabet fra politiet er klart: 'Modtager du en SMS som denne, så slet den med det samme.'

Svindelnummeret går ud på, at bagmændene sender en besked om, at folk har brugt penge i Apple iTunes Store på trods af, at de ramte ikke har købt noget. I dette tilfælde står der, at der er placeret en ordre for 910 kroner. I SMS'en er der også et link, hvor man kan annullere bestillingen.

Hvis man klikker du på linket, bliver man ifølge politiet ført til en hjemmeside, der til forveksling ligner Apples officielle hjemmeside. Her skal man logge ind med sit Apple ID for at annullere den påståede ordre.

'Gør du det, ender dine login-oplysninger dog nok bare i de forkerte hænder, og der er naturligvis ingen ordre at annullere', skriver Nordsjællands Politi på Facebook.

Politiet kender ikke de præcise konsekvenser, hvis svindlerne får fat i det ønskede Apple ID og den personlige kode, 'men det er højst sandsynligt ikke noget positivt', lyder den fornuftige konklusion.

Nordsjællands Politi advarer jævnligt om forskellige svindelnumre, der involverer SMS'er eller mails.

I februar var det sjællandske energiselskab SEAS NVE eksempelvis begyndt at opkræve penge via SMS - det mente selskabet dog ikke helt var tilfældet i den virkelige verden. 

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

klam fyr

Politiet efterlyser mand, der holdt kvinde fast - havde muligvis seksuelt motiv

Københavns Byret

74-årig kvinde idømt 12 år i usædvanlig drabssag

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere