Pensions-panik: Danskerne frygter at løbe tør for penge

I takt med at aldersgennemsnittet stiger støt blandt danskerne, skal pensionen strækkes længere og længere. Det bekymrer mange, viser ny undersøgelse.

Vi bliver ældre og ældre, og derfor skal pensionen også strækkes længere.

Og det er bekymrer mange forud for alderdommen.

Ifølge en ny undersøgelse fra Danica Pension frygter hver tredje mellem 55-64 år netop, at deres pension ikke rækker hele livet. For de yngre generationer gælder det knap hver anden. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Ud fra en indsigt i dit forventede forbrug kan vi regne på, om der er penge at leve for, så længe du lever. Ingen ved jo, hvornår aktivitetsniveauet rent faktisk aftager. Og det vil være ærgerligt at løbe tør for penge for tidligt. Derfor gælder det om at få lagt en plan for pensionsøkonomien i god tid, så der er penge til at leve livet - hele livet, siger områdedirektør i Danske Bank i Nordsjælland, Palle Lange Andersen.

Hver tredje dansker kan således se frem til at være på pension i mere end 25 år, og i modsætning til hvad mange tror, bruger vi ifølge en undersøgelsen fra Danica Pension ikke færre penge som pensionister, men blot på nogle andre ting.

De fleste af os regner med at bruge mange penge i starten af pensionisttilværelsen, og måske knap så mange senere, fordi aktivitetsniveauet falder i takt med alderen.

- Men når vi kommer op i årene i pensionistlivet, kan vi meget vel få brug for mere hjælp til for eksempel rengøring, havearbejde, ændringer i boligen eller i sidste ende til mere helbredsrelaterede udgifter, siger Palle Lange Andersen fra Danske Bank.

I gennemsnit bliver indbyggere i de nordsjællandske kommuner i dag over 81 år ifølge tal fra Danmarks Statistik. Det er mere end tre år ældre end for bare 10 år siden, beretter Frederiksborg Amts Avis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere