Pendlerkortet og rejsekortet smelter sammen på torsdag

Den længe ventede kombination af pendlerkortet og rejsekortet rulles ud på torsdag. Det gør det lettere at rejse uden for zonerne på pendlerkortet.

 Snart er det slut med at hoppe ud og ind af S-toget for at tjekke ind på rejsekortet, når pendlerkortet ikke rækker længere.

Fra på torsdag kan alle på Sjælland nemlig få det nye Pendler kombi-rejsekort, der gør det muligt at kombinere rejsekortet med et månedskort til et antal zoner.

Det betyder, at man for et fast beløb kan rejse i eksempelvis de to zoner, der fra hjemmet til arbejdspladsen eller studiet, men kan rejse videre ud i de omkringliggende zoner til normal rejsekortpris.

Længe undervejs

Fynboerne og sydjyderne har som de første fået adgang til det nye kort, der har været længe undervejs.

Pendlerkortet på rejsekort skulle have været lanceret på gaden helt tilbage i andet halvår 2015, men kom først i september sidste år. Dengang erkendte trafikselskabet Movia over for TV 2, at trafikselskaberne først sent fandt ud af, at kunderne gerne ville kombinere rejsekortets funktion med pendlerkort.

- Oprindeligt havde vi ikke købt et periodekort til rejsekort. Tanken var oprindeligt, at rejsekortet skulle erstatte periodekortet. Vi har siden fundet ud af, at mange kunder er meget glade for at have et fastpris-produkt, og det er det, vi kommer med til foråret, sagde centerchef i Movia, Eskil Thuesen, dengang.

Fra 1. juni vil det være muligt at opgradere et personligt rejsekort til det nye kombinerede kort, men hvis man har et grønt pendlerkort uden rejsekortfunktion skal det udskiftes.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

trafikuheld helsingørmotorvejen

Trafik-kaos på motorvejene: Adskillige uheld og lange køer

Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød

playMillioner til cykelprojekt ved kommende station og supersygehus

bus movia

Snart kan du tage cyklen med i alle busser på Sjælland

20190220-143924-4-1920x1281we

Trængselsafgift for køretøjer kan være på vej i København

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere