Patienttjek skal sikre færre døde på sygehuse

Det skal være slut med overdødelighed på Region Sjællands sygehuse.

Foto: TV 2 Lorry

En ny plan skal sikre, at regionen i løbet af 2012 nedbringer antallet af døde på sygehusene med 10 procentpoint samlet set, skriver DAGBLADET Køge.
Det vil betyde, at dødeligheden kommer ned på landsgennemsnittet. På længere sigt er målet også at komme under landsgennemsnittet.
Metoden er at lave systematisk tjek af patienterne på alle regionen sygehue - såvel i Roskilde og Køge, som Slagelse og Nykøbing Falster.
- Et eksempel på det er »Sikker kirurgi«. Her bliver personalet pålagt at gennemføre en bestemt procedure, hvor de tjekker op på forskellige ting omkring patienten både før, under og efter operationen. Ligeledes bliver der strammet op med det, der hedder basal observation. Det vil sige, at indlagte patienter med jævne intervaller vil få tjekket ting som blodtryk, puls og temperatur, og hvis noget udvikler sig, står et fast udrykningshold klar til at hjælpe, forklarer Lars Onsberg Henriksen, der er direktør i Region Sjælland.
Det er blot eksempler på, hvordan den systematiske kontrol skal foregå. Metoderne stammer fra USA og har tidligere været praktiseret som forsøg eller kun været brugt på få afdelinger. Nu skal det bruges på alle sygehuse.
- Alle erfaringer siger, at det vil nedbringe fejl og dødelighed markant, siger Lars Onsberg Henriksen til DAGBLADET Køge.
Derudover vil der bliver inført en række ekstra indsatser på Slagelse og Nykøbing F. sygehuse, hvor dødeligheden er særligt høj.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik