Patienttilfredshed i Region H: Det går fremad - men de andre er bedre

I en netop offentliggjort patienttilfredshedsundersøgelse konstaterer Region Hovedstaden, at der sker fremskridt

Det går fremad. Men der er stadig et stykke vej til målet.

Nogenlunde sådan kan man helt kort beskrive resultaterne af den patienttilfredshedsundersøgelse, Region Hovedstaden netop har publiceret. Målingen er foretaget blandt patienter på alle landets sygehuse i løbet af efteråret 2018, og derefter er resultaterne opgjort for de enkelte regioner.

I 2017 klarede Region Hovedstaden sig rigtig dårligt sammenlignet med de andre danske regioner - og trods forbedringer på en række områder, så halter Region Hovedstaden stadig efter de andre regioner, når det gælder patienternes tilfredshed.

- Jeg er først og fremmest glad for, at det går den rigtige vej, og at vi kan se en fremgang i patienttilfredsheden. Det er den ene side af mønten, men den anden er selvfølgelig, at vi stadig ligger efter de andre regioner på patienttilfredsheden, og derfor er vi desværre heller ikke der, hvor vi gerne vil være. Vi skal fortsat have stor fokus på at forbedre os, men jeg bider mærke i, at det går den rigtige vej, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) i en pressemeddelelse.

Vi ligger stadig efter de andre regioner på patienttilfredsheden, og derfor er vi heller ikke der, hvor vi gerne vil være, siger regionsrådsformand Sofie Hæstorp Andersen.
Vi ligger stadig efter de andre regioner på patienttilfredsheden, og derfor er vi heller ikke der, hvor vi gerne vil være, siger regionsrådsformand Sofie Hæstorp Andersen.
Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

Bedre kommunikation

Tilfredshed - det støder man for eksempel på på abdominalcenteret på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Her har man forsøgt at sætte fokus på øget kommunikation med den enkelte patient, og det har givet pote. Region Hovedstaden oplyser, at  sygehusene har oprettet en særskilt ambulantfunktion, hvor en sygeplejerske sikrer, at patienten er godt forberedt både før og efter operationen. Det betyder også, at sygeplejersken ringer til patienten 1-3 dage efter operationen og følger op på forløbet. En ordning, som mange patienter er meget tilfredse med.

- Vi er både stolte og glade for fremgangen i patienternes oplevelser i de planlagte forløb, for der har været mange udfordringer på flere fronter i vores afdeling. Med solid opbakning fra både ledere og medarbejdere oplever vi nu en række gode, konstruktive initiativer i personalegruppen, der styrker den udvikling, vi alle gerne vil være en del af, siger ledende oversygeplejerske Kirsten Amsinck.

Bedre jordemoderkontakt

Et andet sted der har markeret sig med øget tilfredshed, det er Nordsjællands Hospitals fødselsafsnit.  Afdelingen arbejder løbende på at forbedre de fødendes oplevelser, og en undersøgelse på afdelingen om akut kejsersnit har givet flere interessante resultater. Bl.a. er det kommet frem, at tilstedeværelsen af jordemoderens stemme i overgangen til og fra operationsstuen har stor betydning for den fødende kvinde.

- Vi gør meget ud af at skabe en rød tråd gennem graviditeten og til den dag, kvinderne og deres partner går ud ad døren som en ny familie. Derfor er vi rigtig glade for, at kvinderne oplever en høj grad af tryghed i mødet med jordemoderen, og at de føler, at de bliver inddraget, og at de får den plads, tid og omsorg, de har brug for som fødende, siger konstitueret vicechefjordemoder Gitte Pia Ulriksen fra Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling i pressemeddelelsen fra region Hovedstaden.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik