Patienter kan være i fare på skadestuen

Sundhedsstyrelsen og Overlægeforeningen er enige: Akutvagtberedskabet på skadestuen i Helsingør er ikke godt nok. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Helsingør Hospital putter blår i øjnene på borgerne, når det fortæller, at der er en døgnåben skadestue med akut modtagelse, for sygehuset er ikke bemandet til at klare den funktion.
Så skarp lød kritikken i Frederiksborg Amts Avis i april fra Overlægeforeningens formand, Erik Kristensen, og nu giver Sundhedsstyrelsen Overlægeforeningen ret.
Efter at have undersøgt forholdene kritiserer Sundhedsstyrelsen det akutte vagtberedskab på Helsingør Hospital - et beredskab som potentielt kan bringe patientsikkerheden i fare, som det hedder i et svar til foreningen ifølge Frederiksborg Amts Avis.
Helsingør Hospital har ikke længere kirurgiske overlæger eller røngtenoverlæger. De er flyttet til Hillerød Hospital, så det er sygeplejersker, der bemander skadestuen, og det er i følge Sundhedsstyrelsen og overlægeforeningen ikke acceptabelt.
Der mangler læger på skadestuen, som har ekspertise i at håndtere alvorlig og akut sygdom. Det står en anæstesisygeplejerske alene for, og hun har så mulighed for at få råd over telefonen af en vagthavende speciallæge på Hillerød Hospital eller at tilkalde akutbilen, som er bemandet med en speciallæge, og få patienten overført til Hillerød.
Og den model finder Sundhedsstyrelsen kritisabel. Region Hovedstaden bliver derfor nu kaldt til møde med Sundhedsstyrelsen, hvor den nærmere planlægning - og herunder de patientsikkkerhedsmæssige problemstillinger, vil blive taget op, fastslår sundhedsstyrelsens direktør, Else Smith.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere