Patienter kan være i fare på skadestuen

Sundhedsstyrelsen og Overlægeforeningen er enige: Akutvagtberedskabet på skadestuen i Helsingør er ikke godt nok. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Helsingør Hospital putter blår i øjnene på borgerne, når det fortæller, at der er en døgnåben skadestue med akut modtagelse, for sygehuset er ikke bemandet til at klare den funktion.
Så skarp lød kritikken i Frederiksborg Amts Avis i april fra Overlægeforeningens formand, Erik Kristensen, og nu giver Sundhedsstyrelsen Overlægeforeningen ret.
Efter at have undersøgt forholdene kritiserer Sundhedsstyrelsen det akutte vagtberedskab på Helsingør Hospital - et beredskab som potentielt kan bringe patientsikkerheden i fare, som det hedder i et svar til foreningen ifølge Frederiksborg Amts Avis.
Helsingør Hospital har ikke længere kirurgiske overlæger eller røngtenoverlæger. De er flyttet til Hillerød Hospital, så det er sygeplejersker, der bemander skadestuen, og det er i følge Sundhedsstyrelsen og overlægeforeningen ikke acceptabelt.
Der mangler læger på skadestuen, som har ekspertise i at håndtere alvorlig og akut sygdom. Det står en anæstesisygeplejerske alene for, og hun har så mulighed for at få råd over telefonen af en vagthavende speciallæge på Hillerød Hospital eller at tilkalde akutbilen, som er bemandet med en speciallæge, og få patienten overført til Hillerød.
Og den model finder Sundhedsstyrelsen kritisabel. Region Hovedstaden bliver derfor nu kaldt til møde med Sundhedsstyrelsen, hvor den nærmere planlægning - og herunder de patientsikkkerhedsmæssige problemstillinger, vil blive taget op, fastslår sundhedsstyrelsens direktør, Else Smith.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik