Påske-guide: Det kan du lave med ungerne

Æg i stride strømme, påskemad fra 17- og 1800-tallet, cirkusleg med glimmer, Virtual Reality og forvirrede påskeharer. Se påskeaktiviteter fra dit område her.

Påsketiden er over os, og for de fleste betyder det skriggule farver, chokoladeæg, papirsklip og ferietid.

Er du ikke en af de heldige, som har chartret sig bort til sydlige himmelstrøg med varme og sol, så fortvivl ej!

Her følger et mindre udpluk i et større udvalg af påskeaktiviteter, som TV 2 Lorrys sendeområde beriger både børn og voksne med i påskeferien.

Dragør

Byen med de lavstammede, gule huse der emmer af sommeridyl og vaffelis på havnen. I påsken kan du gå en tur i den gamle bydel og fylde bilen med gamle loppefund, før du tager hjemad. 

Traditionen tro åbner den store idrætshal i Hollænderhallen for et stort påskeloppemarked 2. påskedag klokken 10-16.

Greve

I Greve afholder det gamle, nyrestaurerede fort, Mosede Fort, påskelege på moderne vis.

Her kan du nærmest opleve historien i virkeligheden, når Mosede Fort pakker Virtual Reality-brillerne frem. Med brillerne på hovedet kan du se tilbage i tiden og møde datids soldater, som var indkaldt til kamp under 1. Verdenskrig.

Det, og meget mere, byder Mosede Fort velkommen til, når de holder åbent fra klokken 11-15 i hverdagene og klokken 11-16 lørdag og søndag.

Helsingør

Mød Kaptajn Storm og papegøjen Diego på M/S Museet for Søfart i Helsingør. Han viser gratis rundt og lader dig prøve, hvordan der er at være en rigtig sømand. 

Oplev råbandsknob, navigation og meget mere og få din egen søfartsbog fra den 24.-28. marts mellem klokken 12.00 og 14.00.

Hillerød

Frederiksborg Slot har den royale påskehare sendt gækkebreve til masser af mennesker. Men den har tabt en masse ord på vej ud af slottet - og nu er gækkebrevet helt uforståeligt.

Hjælp påskeharen, klæd dig ud som prins eller prinsesse og hør, hvordan det egentlig var at vokse op, når man var kongelig i gamle dage. Der er åbent alle dage mellem 10.00 og 17.00.

Hvidovre

Er du til klovne og artisterier, så tag til Cirkusmuseet i Hvidovre. Her kan du indtil den 23. marts forsøge dig med cirkuskunsten og lege påskelege med både palietter og glimmer. Du kan lege mellem 11.00 og 12.30.

København

Gå på æggejagt i ruinerne under slottet på Christiansborg, og find Leonora Christines forsvundne æg.

Du kan også hjælpe enkekejserinde Dagmar af Ruslands livkosak, Jaschik, med at finde Dagmars juvelbesatte Fabargé-æg. Alt sammen foregår det på Christiansborg Slot hver dag mellem klokken 10.00 og 17.00.

København

Tag til familiedage i påsken, når Grøndal Multicenter fra på torsdag slår dørene op til masser af gratis aktiviteter og workshops, som du kan besøge helt uden at tilmelde dig.

Lyngby

Er du til gammel mad og forsvundene traditioner, så er Frilandsmuseet det rigtige sted at tage hen. Her har køkkenlauget travlt med at fremtrylle en masse 'gammel' mad, som du kan spise af hver dag i påsken.

Taastrup

Kroppedal Museum i Taastrup har påskeharen glemt at levere påskeæggene på museet. Har du gode øjne og friske ben, kan du hjælpe påskeharen i Vestkoven. Enten ved at lede med et kort, eller ved at modtage GPS-koordinater på æggene.

Påskeharen har et par historiske spørgsmål, som den gerne vil have svar på undervejs - men så får du også et påskeæg.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Lav mad over åben ild

dining week

Populær madfestival frygtede storm efter udskydelse

Henrik Nordbrandt

playDigteren Henrik Nordbrandt led af anoreksi: Det var et ubevidst ønske om at begå selvmord

20130516-162059-L-1920x1280we

Nu kan du få gratis adgang til oplysninger om dig selv i Rigsarkivet: Sådan gør du

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere