Parkeringssnyd pletter din straffeattest

Snyd med parkeringslicensen giver en plettet straffeattest. Det har to mænd fra Frederiksberg måtte sande.

Det er ikke gratis at parkere i p-zonen i Frederiksberg Kommune. Men er du beboer, kan du købe en p-licens for 150 kroner om året.
Det var dog for dyrt for to mænd, der uafhængigt af hinanden har sat en kopi af en p-licens i forruden på deres biler. De er netop blevet idømt betingede fængselsstraffe.

- Frederiksberg Kommunes p-vagter er meget opmærksomme på forfalskninger af p-licenser. Gevinsten er lille, risikoen er stor, og prisen er altså også en plet på straffeattesten, så det er både dumt, umoralsk og ulovligt at snyde, siger borgmester Jørgen Glenthøj (K).

Den ene beboer, en ung mand, havde forfalsket en p-licens gældende for at år for at spare 150 kroner. Men p-vagter opdagede det uægte kort i mandens forrude efter to dage, og i retten blev den unge mand idømt 30 dages betinget fængsel og en bøde på 2400 kroner.

Den anden beboer, en midaldrende familiefar med to biler, forfalskede over to år licensen til sin ene bil. Han blev idømt 60 dages betinget fængsel og en bøde på 300 kroner i erstatning til Frederiksberg Kommune.

Begge beboerne var uden kriminel fortid, men har nu pletter på straffeattesten.