Pamol-tabletter tilbagekaldes: Risiko kan være alvorlig

4040 pakker med pamol-tabletter tilbagekaldes, fordi der er fundet piller i pakningerne, som ikke er pamoler.

Foto: Bax Lindhardt / Scanpix

I to beholdere med de smertestillende piller Pamol er der fundet tabletter, som har vist sig at være en anden form for smertestillende lægemiddel.

Det oplyser producenten Takeda Pharma A/S.

Der er tale om midlet Ibumetin på 600 milligram. Hvis man har indtaget nogle af tabletterne, vil det være bedst at søge læge

Takeda Pharma A/S tager sagen meget alvorligt og har iværksat en dybdegående undersøgelse af relevant dokumentation for fremstillingen af produktet.

Takeda Pharma A/S

Takeda Pharma tilbagekalder det parti pamoler, som risikerer at være blandet med Ibumetin. Det drejer sig om 4040 pakker pamoler, som hver indeholder 300 piller på 500 milligram.

Fejlen blev opdaget, fordi der ikke var påtrykt "Pamol" på alle tabletterne i pakken, som der ellers normalt er. Takeda Pharma oplyser, at hvis der står "Pamol" på en tablet, er der ingen risiko ved at spise pillen.

De store pakker med Pamol er på grund af størrelsen receptpligtige og kan derfor kun være blevet købt på recept på apoteket eller på hospitalsapoteker i Danmark.

Læs også 10-årig pige ramt af frygtet sygdom

Alle 4040 pakker er udsolgt fra Takeda Pharmas eget lager, men hvor mange pakker, som er solgt på apotekerne, er der ikke overblik over.

Apoteker og hospitalsapoteker er blevet bedt om at levere de beholdere, som eventuelt stadig er på lager, tilbage.

Pillerne kan identificeres ved det serienummer, der er påtrykt lodret på siden af beholderen.

Produktet, som tilbagekaldes, har batchnummer 11255945 og vnr. 51 07 32. Det har været solgt siden januar 2017.

- Der henstilles til, at patienter, pårørende og plejepersonale, der har modtaget Pamol med det pågældende batchnummer, ikke anvender lægemidlet, men i stedet returnerer produktet til deres apotek hurtigst muligt, lyder det i pressemeddelelsen.

Læs også 17-årig døde af sjælden sygdom: Nu skal hele gymnasiet vaccineres

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik