Overlæge om lavere smittetal: "Der kommer simpelthen færre patienter ind ad døren"

4 ud 10 nye smittetilfælde på landsplan stammer fra hovedstadsområdet.

Der er fundet 292 nye smittetilfælde med coronavirus i Region Hovedstaden i det forgangne døgn. Det viser tal fra Statens Serum Institut.

På landsplan er 760 personer konstateret smittet, og Region Hovedstaden udgør dermed omtrent 4 ud af 10 af samtlige nye smittetilfælde.

17 borgere i regionen er døde med coronavirus, og det svarer til knap halvdelen af de i alt 37 nye dødsfald på landsplan blandt coronasmittede - det tredjehøjeste antal dødsfald hidtil registreret på én dag.

Men selvom dødstallet stiger, så kan der skimtes lys for enden af tunnelen, lyder det fra Kasper Iversen.

Han er professor ved Københavns Universitet og  overlæge på Herlev-Gentofte Hospital - og ifølge ham kan corona-restriktionernes effekt nu mærkes i sundhedsvæsenet.

- Der er ingen tvivl om, at når smittetallet falder, så begynder der at komme færre i akutmodtagelserne - og så begynder det også at slå igennem oppe på afdelingerne.

- Så er der færre indlagte, og så løsner det hele en smule op, og personalet får lidt bedrfe tid, siger Kasper Iversen til TV 2 Lorry.

Overlæge på Herlev-Gentofte Hospital beretter om forsigtig optimisme i kampen mod corona – nu ses resultatet af vinterens restriktioner.

20 færre indlagte siden i går

Ifølge Region Hovedstadens egen opgørelse over antal indlæggelser, så var der klokken 07 torsdag morgen 328 indlagte på regionens seks hospitaler. Heraf lå 51 på intensiv.

Det er 20 færre indlagte siden onsdag morgen, og det samtidig det laveste antal indlagte siden den 19. december, hvor antallet lå på 319.

Generelt er der sket et betydeligt fald i antal indlagte med coronavirus over de seneste par uger i Region Hovedstaden, hvor hospitalerne har været mere end almindeligt hårdt pressede.

Dagens indlæggelsestal er således knap 32 procent lavere end i begyndelsen af januar, hvor antal indlæggelser peakede den 4. januar med 482 indlagte.

Hvordan er det, I kan mærke, at smittetrykket rent faktisk falder?

- Der, hvor vi tydeligst kan mærke det, er i vores akutmodtagelse og vores corona vurderingsklinik.

- Det er der, hvor patienter kommer ind med symptomer på corona og hvor det skal vurderes, om man skal i en eller anden form for behandling eller eventuelt indlæggelse, siger Kasper Iversen.

Skal der så ikke snart lettes på de her restriktioner?

- Jeg mener, at vi har at gøre med en så smitsom variant nu, at det går rigtig godt, fordi vi overholder alle de her restriktioner.

- Så hvis løsner betragteligt op, så risikerer vi, at smitten stiger igen, og at presset på hospitalerne stiger igen, og at vi får flere dødsfald igen.

- Så jeg synes ikke, at det her er et argument for, at man skal slække på restriktionerne - det er et argument for, at de virker.

Hårdest ramte region

Region Hovedstaden er fortsat den region i landet, hvor flest er smittet. 2.826 af regionens borgere er smittet i den forgangne uge, hvilket giver et incidenstal på 153,7 – altså smittede per 100.000 indbyggere de sidste syv døgn.

Til sammenligning rangerer Region Midtjylland med et incidenstal på 65,7 lavest sidst blandt landets fem regioner.

Der er foretaget 178.788 coronaprøver i Region Hovedstaden i den forgangne uge svarende til lindt under hver tiende borger.

Positivprocenten blandt prøverne er 1,58 procent, og det er pt. den højeste positivprocent i hele landet efterfulgt af Region Sjælland.

58.944 borgere i Region Hovedstaden har påbegyndt vaccination (det første stik, red.) mod coronavirus. 459 er færdigvaccineret.

På landsplan har 178.969 personer modtaget første eller begge vaccinestik.

Den første borger i Danmark blev vaccineret 27. december. Indtil videre bruger man vacciner fra virksomhederne Pfizer og BioNTech samt Moderna.

Statens Serum Institut gør opmærksom på, at der kan være en forsinkelse i registreringen af de givne vacciner.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik