Organisation om unges ensomhed: "Mange føler sig alene - sammen med andre"

Patrick Cakirli gik viralt med sin kamp mod ensomheden. Nu fortæller organisationen Ventilen, at det ikke handler om at være alene. Få 5 gode råd her.

Mange har siden torsdag hørt om den 26-årige studerende, Patrick Cakirli, der i et desperat forsøg på at bryde ud af sin ensomhed skrev en besked på det sociale medie Jodel. 

quote Jeg tænker, at nogle af dem der dukkede op for at tale med Patrick, måske er nogle, der har haft følelsen.

Rillo Snerud Rud, Sekretariatschef, Ventilen

"Jeg sidder på trapperne foran rådhuset fra klokken 14 til 20. Jeg har sorte bukser og en Northface taske på," skrev han blandt andet. Og det fik 17 mennesker til at troppe op. 

Sammen har de startet Facebook-gruppen Smilet, og på rekordtid har den fået 2000 medlemmer. Noget der tyder på, at mange unge genkender Patrick Cakirlis følelse af ensomhed hos dem selv. 

 

quote Alle de forskere, vi taler med, siger, at det er mellem seks og otte procent af en ungdomsårgang. Det er rigtig rigtig mange.

Rillo Snerud Rud, Sekretariatschef, Ventilen

- Jeg tænker, at nogle af dem der dukkede op for at tale med Patrick, måske er nogle, der har haft følelsen, da de lige skiftede studie, og selv er kommet ud af følelsen - men kan HUSKE den. Derfor har de fået lyst til at hjælpe ham. 

Sådan siger Rillo Snerud Rud, som er sekretariatschef i den frivillige sociale hjælpeorganisation, Ventilen. På deres væresteder alene modtager de på landsplan op mod 800 ensomme unge om året. Alle tal viser dog, at det reelt er langt flere, som er ensomme. 

- Alle de forskere, vi taler med, siger, at det er mellem seks og otte procent af en ungdomsårgang. Det er rigtig rigtig mange. Vi ved det kræver mod at sige højt, at man føler sig alene, siger hun. 

quote Det er en voldsom følelse af isolation, selvom man sidder sammen med andre. Det har ikke noget med alene-hed at gøre.

Rillo Snerud Rud, Sekretariatschef, Ventilen

Lige netop følelsen af at være alene er det der definerer ensomhed. Men faktisk er langt de fleste, som er ensomme, oftest ramt når de er fysisk sammen med andre. Og risikoen for at blive ensom er samtidig størst, når man foretager store livsskift - som for eksempel at flytte hjemmefra eller starte på et nyt studie, fortæller Rillo Snerud Rud. 

- Patrick sad i et tog, han kom fra sit studie. "Jeg har egentlig været omgivet af andre på min egen alder, som jeg burde have noget tilfælles med - hele dagen. Jeg sidder midt i klasselokalet nu, og alligevel føler jeg mig ensom og udenfor." Det er kendetegnende ved ungdomsensomhed; det er en voldsom følelse af isolation, selvom man sidder sammen med andre. Det har ikke noget med alene-hed at gøre. 

Hvis du genkender følelsen af ensomhed, så er der masser hjælp at hente. Blandt andet hos Ventilen, Headspace, Røde Kors og lignende organisationer. Du kan også kigge på de fem gode råd herunder. 

Du kan også høre Rillo Snerud Rud fortælle mere om ensomhed i videoen øverst. 

Loading...

Loading...

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere