Optimisme hos nordsjællandsk trafikmafia

Borgmestre møder velvilje før møde med Folketingets Transportudvalg.

Der er medvind og lydhørhed for det fælles nordsjællandske trafikønske, som seks borgmestre lagde på bordet tidligere på året.

For første gang var der bred politisk enighed om at pege på en færdiggørelse af Frederikssundsmotorvejen, udvidelse af motortrafikvejen fra Allerød til Hillerød til motorvej og en bedre fungerende kystbane, som det fælles nordsjællandske ønske, når fremtidens trafikpenge skal prioriteres.

- Flere og flere kommuner i Nordsjælland nikker ja til den dagsorden, og både folketingskandidater, vigtige folketingsmedlemmer og ministre har talt godt om forslaget, siger Halsnæs-borgmester Steen Hasselriis (V) forud for de seks borgmestres kommende foretræde for Folketingets Transportudvalg ifølge avisen.

Også Fredensborg-borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) mener, at det nordsjællandske pres vil virke over for Folketingets trafikpolitikere.

- Når vi torsdag præsenterer vores ønsker for transportudvalget, så er det nye, at vi nu sidder der alle sammen og repræsenterer alle de seks kommuner. Det har vi lært af jyderne, at vi ikke skal komme enkeltvis med mange forskellige idéer, men være fælles om få projekter, som vi alle arbejder sammen for at få gennemført. Det er det, vi prøver nu, siger han.

Thomas Lykke Pedersen noterer sig også, at ikke kun borgmestrene er på banen.

- Sammen med Helsingørs borgmester mødtes jeg mandag med alle folketingskandidater i de to kredse for at få budskabet ud til så mange som muligt, i håbet om at de også vil arbejde for det i den kommende valgkamp. Og det tror jeg, de gør, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Københavns Rådhus

Københavns Kommune dropper stor sexismeundersøgelse

20200330-143153-5-1920x1279we.jpg

Hæstorp Andersen vil stoppe før tid som regionsformand

makkerparishøj

Smidt ud efter Islamisk Stat-kommentar: Nu er han taget til nåde af borgmester

penge skat

Gaveregn: Alle ansatte i kommune belønnes med 1000 kroner

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere