Ombudsmand går ind i Vallensbæk-sagen

Folketingets Ombudsmand følger nu sagen fra Vallensbæk, hvor borgmesteren er anklaget for magtmisbrug.

Brogmester i Vallensbæk, Henrik Rasmussen (Kons). Foto: Lorry

Sagen om magtmisbrug i Vallensbæk Kommune er så alvorlig, at Folketingets Ombudsmand nu har besluttet at følge med fra sidelinjen. Det skriver dknyt.

- Det er alvorlige anklager, der er fremsat. Jeg har derfor besluttet at følge sagen. Jeg sætter dog ikke en egentlig undersøgelse i gang samtidig med, at de relevante myndigheder selv undersøger sagen, siger ombudsmand Jørgen Steen Sørensen.

Det er kommunaldirektør Bjarke Steen Johansen, der har anklaget borgmester Henrik Rasmussen (K) for forsøg på magtmisbrug.

Borgmesteren anklages blandt andet for at have forsøgt at få placeret en daginstitution et ulovligt sted, for at have villet benytte lokale håndværkere, selv om de ikke var de billigste, og for at få kommunen til at betale for et maleri, som hans kone har malet.

Borgmester afviser alle anklager

Borgmesteren selv har dog taget stærkt afstand fra alle anklager og har i stedet kritiseret kommunaldirektøren for afpresning og mafialignende metoder.

- Jeg kan blankt afvise alle anklager og ser frem til at blive renset i en tilbundsgående undersøgelse, har Henrik Rasmussen tidligere udtalt i en pressemeddelelse.

Kommunaldirektørens kritik er samlet i et notat, som fagforeningen Djøf har sendt til Statsforvaltningen Hovedstaden.

Tirsdag i sidste uge bad Statsforvaltningen så byrådet i Vallensbæk Kommune om at svare på kritikpunkterne mod borgmesteren. På et møde onsdag behandler byrådet kritikpunkterne.

Folketingets Ombudsmand har imens bedt Statsforvaltningen om løbende at underrette ham om sagen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik