Nytårstorsken lader vente på sig

Den skulle gerne ligge på middagstallerkenerne nytårsaften i mange af hovedstadsområdets hjem. Men varme temperaturer får torsken til at holde sig væk, skriver Helsingør Dagblad.

Avisen har lavet et rundspørge til fiskehandlere fra Sletten Havn i syd til Hornbæk i nord. Traditionen tro består nytårsmiddagen for mange af fisk og eller skaldyr og i dagene op til nytår er der hektisk travlhed hos fiskehandlerne.

I Sletten Fiskehus venter ejeren Axel Isaksen Jessen, der også ejer og driver to store fiskeengrosfirmaer på Torvet i København, på gode nyheder om nytårstorsken.

- Det har jo ikke været rigtigt koldt de seneste dage og det er dårligt for torsken, for så bliver den væk. Men nu må vi se de næste par dage.

Til gengæld har nytårstorsken i Sletten fået stærk konkurrence af hummeren - og det skyldes nogle mere globale forhold end de mere lokale vejr- og vindforhold, som mængden og prisen på torsk blandt andet bliver styret af.

- Ikke fordi finanskrisen skal have skylden for alt, men den generelle, globale afmatning har faktisk bevirket, at priserne på hummerne er faldet i takt med, at vores eksport er faldet. Så nu kan man købe en stor hummer, der er mere end rigeligt til to personer for mellem 150 og 200 kroner. Torskepriserne vil jeg dog nødigt gætte på endnu, men i omegnen af 160 kroner udskåret pr. kilo, siger Axel Isaksen Jessen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere