Smitten stiger: København får nye teststationer

Efter at smitten stiger i København åbner man nu to nye teststationer i Valby og Nørrebro i weekenden.

Opdatering:
Artiklen er opdateret med citater fra regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Antallet af coronasmittede i Københavns Kommune er stigende.

Derfor rykker Region Hovedstaden og Københavns Kommune nu ud med ekstra, midlertidige testtelte i Valby og på Nørrebro i weekenden. 

- Vi har fået hentet hjælp fra Region Syddanmark og også fra vores egne testcentre og oprettet de her to steder for at bekæmpe smittetrykket så hurtigt som muligt, så vi undgår, at vi skal lukke skoler eller lave lokal nedlukning, siger Sophie Hæstorp Andersen, regionsrådsformand, Region Hovedstaden (S) til TV 2 Lorry. 

Onsdag overskred kommunen den kritiske grænse, for når en kommune har flere end 20 smittede per 100.000 indbyggere kommer de på sundhedsmyndighedernes røde liste. 

Smittebilledet er spredt over hele København, og det er særligt de unge i alderen 20-29 år, der er ramt. 

- Vi opfordrer alle til at komme her på Jagtvej eller til Valby og blive testet. Eller tage i Fælledparken eller lufthavnen, hvis man har en formodning om, at man har været sammen med en, der er smittet, siger Sophie Hæstorp Andersen. 

Hvordan sikrer I, at den øgede testkapacitet ikke forsinker prøvesvarene?

Vi samarbejder med DTU, og vi arbejder så hurtigt, vi kan, og vi øger i de her uger og måneder kapaciteten på analyser, så vores formodning er stadig, at man kan få hurtige svar, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Sted og åbningstider for de nye testtelte

150 podemedarbejere uddannes

Øget testkapacitet betyder flere kommunale podemedarbejdere. Derfor uddannes der lige 150 ekstra, der har evnerne til at kunne teste folk. 

Torsdag blev 60 kommunale medarbejdere uddannet i DGI-Byen, og næste torsdag bliver næste hold uddannet.

- Det er helt afgørende, at vi passer på særligt de udsatte borgere, men også sundhedspersonalet. De står i front, og de skal have adgang til nem og hurtig test. Nu kommer flere end 150 medarbejdere fra kommunerne på kursus. Det er effektiv hjælp-til-selvhjælp, hvor personale fra regionen oplærer kommunale medarbejdere, som så efterfølgende kan gå hjem og lære det videre. Det er et godt samarbejde og god udnyttelse af ressourcerne i sundhedsvæsnet, siger Sisse Marie Welling, Sundheds- og Omsorgsborgmester i Københavns Kommune (SF) i en pressemeddelelse. 

De ekstra teststationer har i første omgang åbent her i weekenden, og så kommer smittetrykket til at afgøre, om der også, i kommende weekender, er behov for øget testkapacitet. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

20050307-125451-4-1920x1280we

Midt i en coronatid: Her holder de åbent til klokken 04

Politikor

playVideo går viralt: Pensionerede politibetjente synger julen ind med sang om corona

Thea Kølsen Fischer

Forsker fra Nordsjællands Hospital skal være med til at finde coronas oprindelse

Coronavirus grafik vaccine

Få overblikket: Her er regeringens vaccineplan

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere