Ny plan i politiet: Nu nedlægges udrykningsstation

Politidirektøren forsikrer dog, at det ikke vil gå ud over det lokale kendskab.

I 2017 havde Nordsjællands Politi masser af udrykninger fra de 13 forskellige stationer i Nordsjælland. 

Men dét skal være slut til sommer, har man netop vedtaget. 

En ny strukturplan skal gøre korpset mere effektivt, og dét betyder blandt andet, at man fremover vil centralisere de mange hyl og blå blink.

Hvor man før har haft 4 faste udrykningssteder, skal man nu kun have tre:

- De almindelige udkørende patruljer får fremover mødested på politistationerne i Helsingør, Hillerød og Gentofte, skriver politidirektør Jens-Christian Bülow i en pressemeddelelse, som er udsendt tirsdag aften.

Således bliver udrykningsstationen i Frederikssund nedlagt. 

Protesterne i Helsingør blev hørt

I de seneste måneder har det ellers heddet sig, at man også overvejede at nedlægge udrykningen fra Helsingør, hvilket fik borgmester Benedikte Kiær (Konservative) på dupperne. 

Hun kaldte planerne "ude af takt med virkeligheden", mens flere af byens restaturatører fortalte TV 2 Lorry, at man frygtede for øget uro i nattelivet, hvis projektet blev ført ud i livet. 

Men man kan altså ånde lettet op i Helsingør:

- Jeg er meget tilfreds med, at politiets ledelse har lyttet til kritikken og valgt, at der stadig er udrykning fra Helsingør i den nye struktur, skriver Benedikte Kiær. 

Mere fokus på forebyggelse

Flere andre politikere og kritikkere har ligeledes stillet spørgsmålstegn ved, om politiet med den nye organisering vil kunne yde samme hjælp til nordsjællænderne og opretholde det lokale kendskab.

Men der er intet at frygte, mener politidirektøre Jens-Christian Bülow:

- Jeg er overbevist om, at den nye struktur vil medføre forbedringer for både borgere og medarbejdere, og jeg glæder mig til, at den nye organisering træder i kraft til september, skriver han. 

Frederikssund mister politipatruljer

Han peger konkret på, at der vil ansættes flere forebyggelsesmedarbejdere og tilknyttes en såkaldt områdebetjent til hver kommune. 

Desuden vil man fremover ekspedere på alle politistationer og i rådhusbutikker, hvor borgerne altså vil kunne henvende sig i samme omfang som i dag. 

FAKTA: UDRYKNINGER I NORDSJÆLLANDS POLITI JAN. TIL PRIMO DEC. 2017